Моята вяра към изпълняващия длъжността главен прокурор г-н Сарафов е

...
Моята вяра към изпълняващия длъжността главен прокурор г-н Сарафов е
Коментари Харесай

Кирил Петков се озъби на Бойко: С нас ли е или с Радев! Да ми се обади и да каже

„ Моята религия към изпълняващия длъжността основен прокурор господин Сарафов е под всякаква рецензия. Виждаме, че до този миг той само се занимава с полуполитически каузи. Затваря следствието за пачките и кюлчетата, затваря „ Барселонагейт “, а не виждаме нищо действително откъм антикорупционни каузи. Днес виждаме следващото следствие за „ Турски поток “ и съветската връзка. Чуваме ли нещо за тези каузи – не. “ Това разяснява водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков в Благоевград.
По мотив изказването на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че не е удовлетворен от назначенията, които общото им държавно управление прави, Петков се оплака, че не приказва с него по телефона. „ Искам да кажа на господин Борисов, първо – в случай че желае да си приказваме, постоянно може да ми вдигне телефона, а не през медиите, приказва някакви неща, без да се чуваме. Второто – предишния път, когато постоянното държавно управление падна, бе поради поръчките за оправянето на пътищата. Искахме да са транспарантни, парите да отиват в действително строителство и асфалт, а не в чували. Сега министър Цеков пуска поръчките по най-прозрачен метод, където не може да има корупция. Сега въпросът е дали същите стопански ползи, които смъкнаха предходното държавно управление, ще почнат да клатят настоящето. Там става дума за стотици милиони “, добави Петков и се зарече, че няма да отстъпи от тези цели и се надява, че всички, които поддържат това държавно управление, ще са постоянни.
Той дефинира като „ безумно през 2023 година да имаме показни убийства, хора да бъдат убити в главата по алеите и службите за сигурност да не бъдат реформирани “. Петков сподели това във връзка убийството на Алексей Петров и отхвърли от президента Румен Радев да смени основния секретар на Министерство на вътрешните работи.
„ Президентът не изиска промяната на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Сигурен съм, че ще направи същото и за ДАНС. Тук въпросът към ГЕРБ е: за какво 3 месеца още не вкарваме този закон. Те би трябвало ясно да се дефинират – с президента ли са, или са за промяна в службите. Цяла България знае, че в случай че желаеме да имаме сигурност и в случай че желаеме да не се връщаме към 90-те, би трябвало да имаме реформирани служби “, добави Петров. Смята, че в случай че президентът не позволява смени, то това щяло да се случи през Народното събрание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР