Моята родина е България и мисля, че за всички тези

...
Моята родина е България и мисля, че за всички тези
Коментари Харесай

ДПС към Радев: Питайте Кирил Петков за родината му

Моята татковина е България и мисля, че за всички тези 51 години, които имам са безусловно и изрично доказателство на това. Но с изключение на прародина, в случай че погледнем и пра прародината ни, тъй като на база исторически обстоятелства, тя се оказва може би да е обща. Това изрично съобщи лидерътна Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на президента Румен Радев, който се опита за следващ път обществено да отбрани икономическия си министър Кирил Петков, този път - нападайки персонално Карадайъ.

" Въпросът за поданството и да си жител на България не значи единствено да имаш паспорт, а да носиш България в сърцето си, в цялото си сърце. Веднага се срещнах с Петков, и го запитах: Вие ще ми ли кажете ли коя е вашата татковина майка - България или Канада. И получих еднопосочен отговор - България. Вие, господин Карадайъ ще ми кажете ли коя е вашата татковина майка? ", съобщи Радев

Нарушаването на конституцията е една голяма рецесия, една голяма бездна в демокрацията в страната ни, продължи отговора си Му3стафа Карадайъ.

Не мога да остана безразличен, когато българският президент пита водача на Движение за права и свободи коя е неговата Родина, съобщи и зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Той попита дали сходен въпрос - коя е тяхната прародина, може да се зададе на бесарабските, молдовски или украинските българи. Ако някой от тях не отговори България, ние няма да го приемем за българин, сподели Цонев

Има татковина и татковина по генезис, която се назовава прапродина. Съжалявам, че тази лекция би трябвало да се дава пред българския президент, продължи Цонев. И да възмути: " Питате тъкмо тази част от български народ, която е потвърдила че носи България в сърцето си, коя е нейната татковина, а да не питате Кирил Петков. "

В конституцията написа, че човек с двойно поданство да бъде народен представител и министр. Не позволихме на Георги Пирински, на Жорж Ганчев, най-логично ле Петков да се отдръпна до изясняване на проблема, безапелационен бе Цонев. 

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР