Моят подзащитен е страдал от поведението на Ина Захариева, заяви

...
Моят подзащитен е страдал от поведението на Ина Захариева, заяви
Коментари Харесай

Мъжът, който преби жена си до смърт, не можел да контролира алкохолизма си

Моят подзащитен е страдал от държанието на Ина Захариева, съобщи адвокатката на Ангел Захариев

Пловдивският областен съд удостовери решението на Районен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 40-годишния Ангел Захариев, който беше упрекнат в нечовечен побой над жена си. След случая на 9-ти февруари, 39-годишната Ина Захариева беше призната по неотложност с голям брой контузии, а по-късно издъхна в болничното заведение.

Така през днешния ден Захариев се изправи още веднъж пред съда с искане да бъде пуснат от ареста, с цел да се грижи за детето, което имат с починалата Захариева. Според държавното обвиняване обаче, жалбата която са предявили обвиненият и отбраната е неоснователна, като прокурорът изиска да се удостовери решението на регионите магистрати, тъй като от доказателствата събрани досега излиза наяве, че точно Захариев е осъществил действието, за което е упрекнат, написа.

В хода на делото стана ясно, че има голям брой разпити на очевидци, един от които е синът им. Държавното обвиняване добави още, че се касае не за инцидентна демонстрация от страна на 40-годишния мъж, а и за систематичен домакински тормоз върху 39-годишната Ина. Обвиняемият Захариев постоянно злоупотребявал с алкохола и не можел да управлява положението си. Така съгласно прокурора в случай че той бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение може да повлияе на очевидците, както и да извърши друго закононарушение, поради това, че е осъждан преди години още веднъж за принуждение.

Защитата на обвинения - юрист Росица Драгинова настоя настояването на държавното обвиняване за непрекъснат арест да не бъде утвърдено. Тя счита, че няма обосновано съмнение, че Захариев е направил това закононарушение, тъй като следствието е в ранен стадий и би трябвало да бъде изчакана съдебномедицинската експертиза, с цел да стане ясно повода за гибелта.

Адвокатката добави, че от събраните свидетелски разпити излиза наяве, че потърпевшата жена е имала неприятно държание по отношение на посочения за неин палач, както и, че е била с наркотична взаимозависимост от тийнейджърските си години. Адвокат Драгинова сподели, че това се е удостоверило и от разпитите на околните на починалата, като са загатнали, че е пиела и алкохол, страдала е от цироза и даже е била настанена в болнично заведение в тежко положение. Защитата сподели още, че когато приемала вещества, Ина Захариева постоянно падала и това също може да е причина за тежките ѝ контузии.

“Аз считам, че моят подзащитен е страдал от държанието на Ина Захариева. Поради тази причина Ви апелирам, против него да бъде взета по-лека марка, с цел да се грижи за детето си. Той самичък се е обадил на 112 и е съдействал, ” добави още юристът.

След като окръжните магистрати проучиха събраните досега доказателства, решиха, че те са задоволителни, с цел да се направи съмнение, че точно мъжът е направил закононарушението, в което е упрекнат. Според съда в случай че Ангел Захариев бъде пуснат от ареста може да извърши друго закононарушение.

Определението на Окръжен съд-Пловдив е дефинитивно и не предстои на митинг и обжалване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР