Мотото е игра на думи с известната фраза на Луи

...
Мотото е игра на думи с известната фраза на Луи
Коментари Харесай

Изложба сценични плакати ще бъде експонирана на оградата на Градската художествена галерия

 Мотото е игра на думи с известната фраза на Луи ХІV " Държавата – това съм аз " и със популярния монолог на Меланхолика Жак от пиесата на Шекспир " Както ви се харесва “: Целият свят е сцена и всички ние сме артисти на нея - влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе разнообразни функции....

Всеки театър има създатели, артисти и фенове.

Какви сме ние – основатели, участници, реализатори или наблюдаващи?

Каква е ежедневната ни игра; каква е сцената, на която се развива действието и

какъв е театърът, в който протича животът ни?

Въпросите, предизвикани от тематиката са доста, а отговорите – още повече и разнообразни.

Инициативата стартира през 2000-та година с инсталация-пърформънс на сцената на зала №1 на НДК, където всички дотогавашни членове на селекционното жури показаха свои образни и театрални мнения по тематиката. През 2009 година организирахме едноименна интернационална плакатна акция, в която след персонални покана се включиха създатели от 23 страни. Плакатите включихме в няколко изложения и в 6-тото Триенале през 2010 година, в което " Театърът – това съм аз “  беше специфичен раздел. Така серията продължи да се разраства.

Днес през 2021 година се връщаме към тематиката с нови попълнения в сбирката – дело на настоящи модерни български плакатисти и с наслада представяме определена част пред участниците и публиката на Международния сценичен фестивал Варненско лято както и на всички жители и посетители на Варна, които ще видят изложбата върху оградата на Градската художествена изложба " Борис Георгиев " от 1 до 15 юли.

Събитието е част от едногодишната стратегия ОБРАЗ И ПОДОБИЕ, чиято цел е да върне качествения и стойностен афиш в градската среда - начинание, което Триеналето реализира с поддръжката на Национален фонд " Култура “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР