Мотивацията е двигателят на нашите действия. Благодарение на нея изпитваме

...
Мотивацията е двигателят на нашите действия. Благодарение на нея изпитваме
Коментари Харесай

Как ни влияе външната мотивация

Мотивацията е моторът на нашите дейности. Благодарение на нея изпитваме възторг да подхващаме планове или да предизвикваме действия. Бихме могли обаче да я разграничим на външна и вътрешна. Разликата е в това какво кара човек да извърши несъмнено деяние. 

В случай на външна мотивация започването на избрана активност или осъществяване на план е обвързвано с външно самопризнание, т.е. приемане на някаква премия или подкрепление.

Напротив, вътрешната мотивация е обвързвана с тези неща, които ни удовлетворяват вътрешно. Това могат да бъдат самодоволството, нуждата от себереализация и други.

Външната мотивация е нещо, което не зависи единствено от нас, а и от други хора или условия. С други думи, това не е нещо, което можем да направляваме.

Поради тази причина тази мотивация също по този начин се свързва с избрани промени в държанието. В този случай това, за което става дума, е човек да извършва (или да спре да изпълнява) избрани дейности, с цел да получи подкрепление или премия.

Също по този начин е значимо да се има поради, че мотивацията не е нещо постоянно, а може да се промени с течение на времето. Контекстуални, обществени, културни и стопански фактори въздействат и на двата вида, може би с по-голям акцент върху външната мотивация.

Външната мотивация участва в разнообразни области на живота, както в работата, по този начин и в академичната и обществената сфера. 

Да забележим някои образци:
Защитава от вреди, породени от слънцето или от сешоари/преси/маши за косаЕстествено средство срещу начупване Средство срещу пърхот и сърбеж по скалпаСъюзник срещу преждевременното стареене на косата, с помощта на приноса си на антиоксиданти
По принцип маслото от авокадо може да се употребява като сурогат на балсама за коса. Неговата текстура и свойства са идеални за разплитане, поддържане и хидратиране на кичурите. Също по този начин е уместно за подготвяне на домашни маски или възстановителни процедури. 

Приготвянето на естествен еликсир с масло от авокадо е доста елементарно. Можете даже да употребявате продукта независимо.

Възможно е обаче и да го комбинирате с 4 или 6 капки етерично масло от мента или лавандула за по-пълноценна грижа. Крайният артикул се масажира по целия скалп и кичурите на косата. Резултатът? Силна и лъскава грива.

Разбира се, защото е толкоз повсеместен артикул, той може да се комбинира и с други естествени съставки, които също работят като балсами. По този метод сухотата и накъсването, породени от топлота, плувни басейни или слънце, могат да бъдат понижени.

Необходими съставки: 1 банан, 1/2 зряло авокадо, 20 грама пчелен мед, 15 грама кокосово масло, 15 грама масло от авокадо

Инструкции: Първо поставете твърдите съставки в блендер и пасирайте, до момента в който получите безусловно гладка примес. След това прибавете маслата и меда и разбъркайте. Втрийте маската по цялата коса и скалпа. Оставете да работи 20 или 30 минути. Изплакнете с хладка вода и измийте с шампоан.

Опитайте се да го употребявате в умерени количества, с цел да избегнете излишното омазняване в корените. Освен това не забравяйте да допълвате потреблението му с други грижи и артикули, защото единствено по себе си не е задоволително, с цел да остане косата здрава.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР