Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще направи всичко

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще направи всичко
Коментари Харесай

Бойко Борисов след изборите 2 в 1: Аз няма да съм премиер, правителство ще има само с премиер от ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че ще направи всичко допустимо България да има държавно управление, без той да е претендент за министър председател. Той съобщи това на конференция - първа след изборите 2 в 1 на 9 юни, на която показа своя разбор на резултатите от вота. Това съобщи. 

" Правителство ще има, в случай че министър председателят е от ГЕРБ, тъй като заслужава. Аз няма да се кандидатирам за министър председател, просто с цел да можем да успокоим опциите за договаряния ", съобщи той.

Партията ще направи преговорен екип, с цел да обсъдят с останалите в 50-ото Народно събрание стъпките за съставяне на кабинет. Екипът ще се състои от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, сподели Борисов:

" Понеже те доста обичаха да приказват за умните и красивите, че нашето е по-умно и по-красиво. И Деница ги би, и Теменужка ги би. Показателна е и моята борба с Асен Василев ".

" От понеделник ще се свържем и ще поканим водачите на всички партии, тъй като тематиките са две - държавно управление и парламент ".

Правителство може да се сформира само с първия мандат, безапелационен бе Борисов.

" Единственият късмет да има държавно управление е всеки да превъзмогне егото си и да се сформира експертен кабинет. Той би трябвало да е доминиран от ГЕРБ, изключително министър председател, външен министър и защита. Това дават резултатите ", сподели още той.

" Избирателната система за мен е несправедлива. Има градове, в които стават депутати с 400 или 300 гласа, а с по 5-6000 не е определен човек, примерно от нашата партия. Това преразпределение получава този резултат.

" Над 10%-11% за двата избора разлика, в други години, естествените години, означаваше безусловно болшинство. Най-тежката борба, която сме водили с Българска социалистическа партия, бяхме с 33% някъде, Българска социалистическа партия - 27. Това се водеше безапелационна победа! И наложително се правеше държавно управление. Сега сме над 11%, виждате разпределението в общините, и си задаваме въпроса: " Ще има ли държавно управление? ".

" Много са ми забавни сътрудниците, изключително от по-малките партии, които още в първия ден бързат да кажат, че няма да вземат участие в държавно управление, и второ, че би трябвало да има държавно управление. В едно и също изречение! Да кажат, че са паднали, само че ще поведат народа на гражданска война. И че те могат да приказват от името на народа, само че спечелилият не може. Добре, ние не го и вършим ", уточни водачът на ГЕРБ.

Според Борисов Радев е бил прав, че " черният пиар " е отблъснал гласоподаватели:

" Гледахме се по билбордове. Бяха поставили да стои билборд: Денков, Борисов или Делян. И народът отговори: първи, втори, трети ".

" След като се разделихме в Народното събрание, аз нямам нито един телефонен диалог, нито една среща с Делян Пеевски. И отидохме по регионите и се бихме. Стига се физически пердах сред гласоподавателите. В същото време в центъра на София се прокламираше тъкмо назад. Не е честно и не е право ".



За нас тази победа е значима, тъй като се случи след години опити за заличаване на една политическа мощ, сподели Томислав Дончев по време на брифинга. Дончев направи разбор на изборните резултати от провелите се парламентарни избори 9 юни 2024 година и подсети, че това съревнование си има ред, при което първият е първи, вторият е втори, третият е трети.

За нас от изключително значение е връщането на поддръжката за ГЕРБ в градове като Варна, Видин, Пазарджик, Благоевград, Шумен, Добрич, означи той. Дончев уточни, че явно ГЕРБ може да демонстрира положителни резултати, даже и когато няма наличие в локалната власт. Той регистрира връщане на доверието в София, където ГЕРБ-СДС печели  девет региона в София.

По думите му в 174 общини печели ГЕРБ-СДС. " Случи се след години опити, огромна част от институциите несполучливо пробваха да унищожат нашата партия. Първият е първи, даже да е с един % разлика, макар опитите да се внуши друго, в това съревнование си има ред. Подкрепата за нас се върна във Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе. Преференциалният избор е от огромно значение - Рая Назарян има 1000 повече от Лена Бориславова. Георг Георгиев има два пъти повече преференции от Кирил Петков в Перник ", съобщи Дончев .

Вижте повече в нашата изложба: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР