Мотивацията – ключът към успеха Нутриционистът Виктория Апостолова ни съветва как

...
Мотивацията – ключът към успеха
Нутриционистът Виктория Апостолова ни съветва как
Коментари Харесай

Мотивацията – ключът към успеха

Мотивацията – ключът към триумфа

Нутриционистът Виктория Апостолова ни поучава по какъв начин да се мотивираме, с цел да променим метода си на живот. 

Повечето хора мечтаят да реализират триумф. За едни триумфът е да основат или развият бизнес, да бъдат нараснали в работата, за други да основат семейство, за трети да подобрят физическата си интензивност и да градят резултати в региона на спорта, а за четвърти – просто да създадат стъпка към един по-здравословен метод на живот. Да реализираме триумф – това е, което желаем с цялото си сърце.

Сега поражда и въпросът:  Но по какъв начин да реализираме този триумф? Какви ограничения би трябвало да предприемем и какъв е пътят?

Преди да пристъпим към значителната част ще споделя моя опит – по какъв начин аз се мотивирах, по какъв начин аз направих крачката и какво ми костваше.

Като ученичка не се храних здравословно, мразех спорта, всичко що е придвижване – бях срещу него. Обожавах да изяждам голяма купа с пържени картофи за вечеря, всевъзможни джънк фууд в учебно заведение, само че най-вече обичах хамбургерите. След като навлязох в пубертета качих 3-4 кг, които ме караха да не се усещам добре в кожата си и затова започнах да диря метод да трансформира това. Дълго време се лутах, пристъпвах към безумни диети без резултат, което ме демотивираше още повече. Резултатът беше връщане в начална позиция, самообвиняване.

Един ден взех решение просто да си купя нов електронен кантар (до момента не знаех тъкмо какъв брой тежа). След като се качих и видях цифрата, която не чаках да видя, леко се шокирах и си споделих „ Сега към този момент е момента да стартира смяна “.

Замених белия самун с пълнозърнест подобен, стопирах всевъзможни солети, чипсове, снаксове и прочие сред храненията, и замених с потребни такива източници, за които ще поговорим в друга публикация. Седмица по-късно започвах да виждам резултати – смъкнах 1 кг. Този 1 кг ме накара да се стимулирам още повече, та аз към този момент имах резултат, за какво да го изгубя? Започнах непрекъснато да чета за това по какъв начин да се храня, по какъв начин да спортувам, какви са изгодите и прочие. Продължих да смъквам, за месец към този момент доближих мечтаните килограми и даже под тях. Бях удовлетворена от себе си, не желаех да се връщам към остарелия си метод на живот и да изгубя резултата, който към този момент бях постигнала, а в противен случай – желаех да виждам още и още по-добри резултати. Исках да надскоча себе си!

Силната мотивация и воля ми помогнаха да реализира задачите си, да не се откажа, както и да се трансформира в индивида, който съм сега.

Истинския ключ към триумфа е МОТИВАЦИЯТА! Когато желанието за триумф е по-силно от страха, тогава не си задаваме въпроса „ Ще се оправя ли? Дали съм задоволително добър? “, а непосредствено си споделяме „ Аз мога и ще съумея “.

Как да се мотивираме?

  1. Задайте си въпроса „ Защо “ – Защо желая да отслабна, за какво желая да повеждам по-здравословен метод на живот и да спортувам.
  2. Създайте цел и я следвайте – човек е стимулиран, когато има ясно сложена цел и я следва.
  3. Задайте си въпросите „ Какво бих жертвал, с цел да реализира тази цел? “, „ Готов ли съм? “
  4. Кажете си „ АЗ МОГА “

Звучи мъчно и объркващо. За да постигнете задачата си започнете да се срещате с хора, които ви обогатяват, хора, които преследват същата или сходна на вашата цел, мотивирайте взаимно. Включете се в онлайн групи, споделяйте, черпете хрумвания.

След като към този момент сте стимулирани, постарайте се да не изгубите тази мотивация. Как?

  1. Не си поставяйте прекомерно високи и непостижими за вас цели.
  2. Правете дребни крачки – започнете с дребна смяна
  3. Бъдете търпеливи!

Един дребен трик, който ще ви направи по-стриктни и дисциплинирани във връзка с храненето и тренировките, персонално изпитан от мен, е воденето на хранителен и подготвителен дневник.

  1. Купете си готин бележник, в който с готовност и наслада ще записвате всичко
  2. Записвайте си всеки ден какво консумирате – закуска, обяд, вечеря, междинни хранения. Ако желаете записвайте си и признатите калории. В началото на деня може да запишете своето тегло, изпита вода и прочие
  3. Записвайте си по кое време упражнявате, какво включва вашата подготовка
  4. Направете го пъстър, използвайте разнообразни флумастери, с цел да ви радва окото и да нямате самообладание да го отворите на идващия ден.

По този метод след седмица може  да видите къде грешите, да видите какво бихте могли да измененията за още по-добър резултат!

Най-важното е да вярвате в себе си! 

Вдъхновяващи цитати за триумфа

Мотивацията – ключът към триумфа

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР