Жътвата в Южна България вече започна. При официалното откриване с

...
Жътвата в Южна България вече започна. При официалното откриване с
Коментари Харесай

Жътвата в Южна България вече започна, какви са опасенията на земеделците

Жътвата в Южна България към този момент стартира. При формалното разкриване с пловдивското село Златитрап министърът на земеделието разгласи, че се чакат добиви към 500 кг от декар. Дали тези количества ще подсигурят потребностите на страната и дали реколтата се обрисува по-слаба от миналогодишната?

" Ще стартираме с жътвата на ечемик. Няма по какъв начин да предвиждаме добивите за нашето стопанство. Трябва да приключим с ечемика, по-късно ще стартираме с грах и ще приключим с пшеница. Мисля, че тук при нас добивите ще са приемливи, защото имаше валежи по време на вегетацията на пшеницата. Опасявам се единствено, че доста бързо минаха етапите от млечна към восъчна и цялостна зрялост, защото доста бързо се промени и времето и това може да изиграе отрицателна роля, жегата, която настъпи ", сподели Георги Телкиев, член на Съюз на зърнопроизводителите, пред Българска национална телевизия.

Според стопаните разноските на декар са към 200 лв. за декар, ето за какво се надяват изкупните цени да бъдат най-малко 400 лв. за звук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР