Мотивът за жестокото убийство на 41-годишния мъж, чийто останки бяха

...
Мотивът за жестокото убийство на 41-годишния мъж, чийто останки бяха
Коментари Харесай

Убийството в София - заподозреният имал 2000 лв. задължения към жертвата

Мотивът за жестокото ликвидиране на 41-годишния мъж, чийто остатъци бяха открити в шахта на жилищна кооперация в София, най-вероятно е финансов - провалена договорка с криптовалута, а обвиненият е имал настрана отговорности към жертвата от 2000 лева Това стана ясно на взаимна конференция на Софийска градска прокуратура и Министерство на вътрешните работи.

Софийската градска прокуратура управлява следствието за осъществено ликвидиране като в началото досъдебното произвеждане е било за похищение на 11 август. Разпитан е непосредствен на убития мъж, който е декларирал пред проверяващите органи, че от 8 август вечерта е нямал контакт с него и се е тормозил да не се е случило нещо. От събраните доказателства се е стигнало до извода, че причинител на убийството е лице с фамилия Вълчинов. Той е притеглен като обвинен за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод. За сходно закононарушение се планува наказване от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна ", изясни Христо Кръстев, зам.-градски прокурор.

Задържаният за 72 часа е някогашен барман, който от известно време живеел в София, обитавал жилището на ул. " Г. С. Раковски ". Разследващите считат, че убийството е било точно там, а претекстът бил финансов. Вълчинов и жертвата имали проект за общ бизнес, който се провалил.

Другият зам.-градски прокурор Иво Илиев изясни, че вследствие на осъществените дейности по следствието органите на Министерство на вътрешните работи са стигнали до второ лице, което има връзка с осъществяването на тежко престъпно закононарушение. „ Това лице не е съизвършител, надлежно не е помощник. Няма и никакви доказателства за това. Това лице схваща след осъществяване на убийството за това закононарушение и взема решение да помогне на причинителя да заличат следите като изчистят мястото на престъплението, да изнесат остатъци и прочие “, уточни Илиев.

За това действие законът планува до 5 година отнемане от независимост.

Ако се откри, че е оказал помощ в убийството или авансово е знаел за желанията на килъра, той ще бъде притеглен като съизвършител.

Телефоните на убития са спрели да работят на 8 август, като от Столична дирекция на вътрешните работи са имали данни, че единият от тях е открит наоколо до столична автокъща. Това е усъмнило проверяващите, че жертвата се укрива се съзнателно и по тази причина са подхванали дейности да откриват неговите направления, употребявайки видеонаблюдение, както и хората, които са общували с него до датата на изгубването му, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР