Мостът над река Джерман при 62-ри километър на магистрала Струма,

...
Мостът над река Джерман при 62-ри километър на магистрала Струма,
Коментари Харесай

Горелият мост на "Струма" е отворен след близо 4 месеца ремонт

Мостът над река Джерман при 62-ри километър на автомагистрала " Струма ", потърпевш при пожар на 13 август, през днешния ден е отворен за придвижване, оповестиха от организация " Пътна инфраструктура ". Това става близо месец по-рано от плануваното.

През лятото пожарът, провокиран от леснозапалими материали, складирани непозволено в сервитута на оборудването, нанесе градивни повреди на моста. При ремонта са възобновени засегнатите от пожара 17 колони, 2 ригела и 3 крайни греди.

 Горелият мост на
© АПИ

За да се укрепи структурата на оборудването, е отхвърлен до крепко компрометираният от високата температура бетон на засегнатите стълбове и е положен пръскан бетон. Изградени са нови бетонови кожуси на потърпевшите детайли. Ремонтирани са отводнителите и засегнатите лагери, сменена е дилатационната фуга на моста. Възстановени са тротоарни блокове, означават от АПИ.
 Горелият мост на
© АПИ

Всички действия са изпълнени от " ГБС– Инфраструктурно строителство " АД, като са коствали близо 1,8 млн. лева с Данък добавена стойност. Веднага след пожара АПИ внесе сигнал в Районната прокуратура – Дупница против притежателя на предприятието " Феникс Дупница " ООД, направил нерегламентираното бунище и провокирало пожара. Сега организацията ще предяви иск към него за възобновяване на сумите, вложени в ремонта на оборудването.
 Горелият мост на
© АПИ

Пожарът провокира инспекции на всички по-големи мостове по пътищата, като под тях бяха открити битови и строителни боклуци, гуми, депозиране на сено и заграждения за развъждане на животни. АПИ е притежател на земята под оборудванията, а нерегламентирано потребление беше открито при 120 от тествани общо 3808 обекта.

Санкцията за нарушителите - физически лица, е от 200 до 500 лева, а за юридическите - от 1000 до 3000 лева Там, където нарушителите не може да бъдат открити, отпадъците ще бъдат разчистени за сметка на бюджета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР