Москва. Службите за сигурност на Украйна (СБУ) оказват активна помощ

...
Москва. Службите за сигурност на Украйна (СБУ) оказват активна помощ
Коментари Харесай

ТАСС: От ФСБ заявиха, че СБУ помагат на „Ислямска държава“ в подготовката на терористични актове в Русия, ДНР и ЛНР

Москва. Службите за сигурност на Украйна (СБУ) оказват дейна помощ на терористите от „ Ислямска страна “ в организацията на терористични офанзиви на територията на Русия и за отстраняването на водачите на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР), оповестиха пред ТАСС от пресслужбата на Федералната работа за сигурност (ФСБ).
„ По информация, предоставена от арестуваните (членове на „ Ислямска страна “ за подготовката на убийството на един от водачите на ДНР), на територията на Украйна националните спецслужби оказват дейна помощ на терористите от интернационалната терористична организация „ Ислямска страна “ в обезпечаването на тяхната сигурност, финансирането и даването на оръжия взривни субстанции за организирането на терористични офанзиви на територията на Руската Федерация “, оповестяват от ФСБ. „ Членовете на МТО „ ИД “ интензивно се употребяват от спецслужбите на Украйна за отстраняването на водачите на опълчението в самопровъзгласените ЛНР и ДНР “, означават още от съветските спецслужби.

ТАСС напомня, че на 9 септември бе обявено за задържане на съветския жител роден в Дагестан Меджид Магомедов на територията на Смоленска област. Той е член на „ ИД “ и, както настояват от Москва, е получил задача от СБУ и ръководителите на „ Десен бранш “ да убие един от водачите на опълчението в ДНР.
По информация на ФСБ, при започване на 2018 година Магомедов е дошъл в Украйна на среща с емисари на ИД за обезпечаването на ресурсно поръчителство на севернокавказката мрежа на терористичната формация. Те са го срещнали с представители на СБУ и „ Десен бранш “. „ В хода на последвалата връзка със сътрудниците на украинските спецслужби Магомедов е получил задача да ликвидира командира на едно от подразделенията на въоръжените сили на ДНР, живеещ в Смоленска област “, разясняват от ФСБ.
Според информацията, Магомедов е дошъл в Смоленска област, като е получил авансово от „ кураторите “ средства за осъществяването на закононарушението, които са конфискувани от тайника, заложен на територията на Русия, а също по този начин и сведения за местожителството и потребления превоз от обекта на похищението. „ С цел предотвратяването на подготвяното закононарушение Магомедов е арестуван. В него са открити и конфискувани самоделно взривно устройство с мощ 1,5 кг в тротилов еквивалент, както и револвер с приспособление за безшумна пукотевица и муниции за него “, обявиха от ФСБ.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР