Москва ще приветства всяка стъпка на Баку и Ереван, насочена

...
Москва ще приветства всяка стъпка на Баку и Ереван, насочена
Коментари Харесай

Лавров: Москва ще приветства всяка стъпка на Баку и Ереван за уреждане на ситуацията в Карабах

Москва ще приветства всяка стъпка на Баку и Ереван, ориентирана към споразумяване на обстановката в Нагорни Карабах, само че двете страни би трябвало сами да дефинират периодите на контактите на най-високо ниво, съобщи през днешния ден съветският външен министър след договаряния с арменския първи посланик Ара Айвазян, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Лавров уточни, че залог за стабилно споразумяване на обстановката в Нагорни Карабах е установяването в този район на метод на живот, който да дава отговор на ползите на всички национални и етнически групи.

Армения е подготвена да замени военнопленници с Азербайджан на правилото "всички против всички " и се надява на аналогична позиция на Баку, сподели през днешния ден министър Айвазян на взаимна конференция с съветския си сътрудник Лавров.

В подтекста на филантропичните въпроси, предпочитани са безусловната и незабавна замяна на военнопленници и арестувани лица, както и връщането на останките на починали без закъснение, акцентира Айвазян в Москва.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР