Москва ще повдигне въпроса за подготовката на Киев за провокация

...
Москва ще повдигне въпроса за подготовката на Киев за провокация
Коментари Харесай

Русия ще се оплаче и на ООН за опасността от мръсна бомба от Украйна

Москва ще повдигне въпроса за подготовката на Киев за провокация с " мръсна бомба " на интернационалните конгреси, в това число пред Организация на обединените нации. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Предприехме нужните стъпки за покачване на този въпрос в интернационалните структури, на първо място в Организация на обединените нации в Ню Йорк, и през днешния ден нашите представители ще създадат това с вярата за осведомено и професионално разискване на проблемите , които ще засегнем, уточни той на конференция след диалози с генералния секретар на Организацията за ислямско съдействие Хисеин Брахим Таха.

Руският първи посланик акцентира, че Москва разполага с съответни данни за украински научни институции, които имат технологии, способни да основат " мръсна бомба ".

" Имаме информация, която сме ревизирали наново по съответните канали, че това не е безпочвено съмнение, а има съществени учредения да се счита, че сходни неща могат да бъдат планувани. Сергей Шойгу (руският министър на защитата - б.р.) се съгласи с някои от неговите събеседници да проведат спомагателни съвещания по тази тематика на професионално равнище ", означи Лавров.
 МААЕ незабавно изпраща специалисти в Украйна поради изказванията за
МААЕ незабавно изпраща специалисти в Украйна поради изказванията за " мръсна бомба "

Рафаел Гроси е провел телефонен диалог с украинския външен министър

Той акцентира, че Москва не е сюрпризирана от реакцията на Запада за вероятното потребление на " мръсна бомба " от Киев.

" Това е в сходство с безусловната поддръжка, която Западът оказва на своето протеже президента на Украйна Володимир Зеленски, опрощавайки му всевъзможни русофобски дейности освен под формата на изказвания, само че и под формата на обстрел на цивилен обекти, ликвидиране на цивилни и така нататък ", означи дипломатът.
 Кулеба: Не Украйна, а Русия готви
Кулеба: Не Украйна, а Русия готви " мръсна бомба "

Външният министър на Украйна разяснява обвиняванията на Шойгу

Вчера организира телефонни диалози с френския министър на защитата Себастиан Лекорно, турския министър на защитата Хулуси Акар и английския министър на защитата Бен Уолъс, по време на които " изрази угриженост " по отношение на хипотетичното допустимо потребление на по този начин наречената " мръсна бомба " от страна на Украйна.

Освен това Шойгу организира два телефонни диалога и с шефа на Пентагона Лойд Остин в петък и неделя.

Пентагонът обаче на външните министерства на Обединеното кралство, Съединени американски щати и Франция, в което се споделя, че тези страни не считат за оправдани съветските предизвестия за вероятното потребление на така наречен " мръсна бомба " от Киев.
 В телефонен маратон Шойгу предизвестява за украинска „ мръсна бомба “ Обновена
В телефонен маратон Шойгу предизвестява за украинска „ мръсна бомба “

С сътрудниците от Франция, Турция, Англия и САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР