Москва. Руското министерство на отбраната не разполага с надеждна информация

...
Москва. Руското министерство на отбраната не разполага с надеждна информация
Коментари Харесай

ТАСС: В руското Министерство на отбраната се усъмниха в американската операция за ликвидирането на Ал Багдади

Москва. Руското министерство на защитата не разполага с надеждна информация за ликвидирането на водача на терористичната група „ Ислямска страна “ Абу Бакр ал Багдади и се съмнява в действителността на тази интервенция. Това заяви пред кореспонденти в неделя формалният представител на ведомството Игор Конашенков, представен от TACC .
" Руското министерство на защитата не разполага с достоверна информация за държанието на американските военни в следената от Турция част от зоната за деескалация в Идлиб по отношение на интервенцията по поредното„ заличаване " на някогашния водач на „ Ислямска страна “ Абу Бакр ал Багдади ", сподели Конашенков.
Според неговите думи увеличението на броя на тези, които настояват, че са взели участие в елиминирането на Ал Багдади и популяризират спорни детайлности за интервенцията, поражда подозрения по отношение на действителността на интервенцията и нейния триумф.
Освен това Министерството на защитата се съмнява, че Ал Багдади може да се намира в региони, следени от терористичната група Джебхат ал Нусра, която участва в зоната на деескалация. " Тази формация постоянно е унищожавала безкомпромисно „ Ислямска страна “ и нейните представители на място като съществени съперници за властта в Сирия. Следователно, спокойното престояване на територията, следена от " сирийската “ „ Ал Кайда “ на водача „ Ислямска страна “ заслужава най-малко някои директни доказателства от Съединени американски щати или други участници в интервенцията “, добави Конашенков.
От Министерството обявиха още, че през последните дни те не са записали въздушни удари от Съединени американски щати или тяхната коалиция в зоната за деескалация в Идлиб в Сирия, а също по този начин нямата никакава информация за каквато и да е помощ за въздушния полет на Съединени американски щати в провинция Идлиб по време на тази интервенция. По-рано Тръмп сподели, че Русия е отворила въздушното пространство над следените от него региони на Сирия за прекосяване на американските самолети.
В същото време министерството означи, че известието за премахването на Ал Багдади няма да има никакво оперативно влияние върху обстановката в Сирия.
" След окончателното проваляне на „ Ислямска страна “ от сирийската държавна войска с поддръжката на съветските военновъздушни сили при започване на 2018 година, следващата " гибел " на Абу Бакр ал Багдади няма безусловно никакво оперативно значение за обстановката в Сирия или за дейностите на останалите терористи в Идлиб ", съобщи формалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР