Москва. Руският енергиен гигант Газпром“ е доставил рекордно количество природен

...
Москва. Руският енергиен гигант Газпром“ е доставил рекордно количество природен
Коментари Харесай

„Коммерсант“: „Газпром“ е доставил рекордно количество природен газ за Китай за ден

Москва. Руският енергиен колос „ Газпром “ е доставил рекордно количество природен газ на Китай за един ден – 23 декември, оповестява вестник „ Коммерсант “ , като се базира на данни от компанията.

Изявлението беше направено на фона на енергийната рецесия в Европа, за която редица политици от Европейския съюз упрекват съветската компания, акцентират от редакцията.

„ На 23 декември беше регистриран исторически връх за ежедневните доставки на газ от Русия за Китай “, се споделя в известието, оповестено на формалната интернет страница на компанията.

От пресслужбата на „ Газпром “ прецизираха, че доставките на газ за европейските консуматори се правят „ в сходство със поръчките и в цялостен размер в сходство с актуалните договорни отговорности “. Компанията означи, че размерът на газ в европейските складове към 24 декември възлиза на 21,1 милиарда кубически метра природен газ по-малко от миналогодишното равнище, а 43,1% от размера на инжектирания газ тази година са били употребявани.

От 21 декември „ Газпром “ не е резервирал спомагателни мощности през газопровода „ Ямал-Европа “ до Германия. Компанията споделя, че европейските сътрудници не подават предложения. На фона на намаляването на изпомпването през газопровода цената на газа в Европа надвиши 2150 $ за първи път в историята.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР