Москва. Ръководителят на фракцията на Единна Русия в Държавната дума

...
Москва. Ръководителят на фракцията на Единна Русия в Държавната дума
Коментари Харесай

„Коммерсантъ“: „Единна Русия поиска от Кремъл да достави оръжие на непризнатите републики в Донбас

Москва. Ръководителят на фракцията на „ Единна Русия " в Държавната дума Владимир Василиев излезе с изказване, в което се обърна към управлението на страната с молба да стартират доставките на военна продукция за самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики. По-рано през днешния ден Андрей Турчак, първи заместник-председател на Съвета на федерацията и секретар на Генералния съвет на партия „ Единна Русия “, разгласи нуждата от оказване на помощ на така наречен ДНР и ЛНР „ под формата на доставка на избрани типове оръжия “, написа съветският вестник “Коммерсантъ “ .

„ Посъветвахме се по този въпрос и стигнахме до разбирането, че не можем да оставим хората на милостта на режима в Киев. В тази връзка молим към управлението на страната ни да окаже помощ на ЛНР и ДНР под формата на доставки на военна продукция, нужна за въздържане на експанзията, както и да предприеме всички нужни ограничения за гарантиране на сигурността на жителите, съобщи Василиев в ефира на телевизия „ Россия 24 ".

Заместник-председателят на Съвета на федерацията Андрей Турчак обоснова нуждата от доставка на оръжия на непризнатите републики със обстановката, която се е развила към тях: „ Броят на обстрелите в регионите на Луганск и Донецк се е нараснал неведнъж, цивилни умират, а по това време западните куратори подтикват украинската хунта към непосредствено навлизане в Донбас, въоръжават националисти, за които героите са Бандера и Хитлер, а свастиката е техен почитан знак. “

Преди това, на 19 януари, 11 депутати от Държавната дума от Комунистическата партия на Руската федерация, в това число ръководителят на фракцията Генадий Зюганов, внесоха план на зов до президента Владимир Путин за признание на ДНР и ЛНР. Според комунистите формированията в Донбас би трябвало да бъдат приети, с цел да се обезпечат гаранции за „ сигурността и отбраната на техните нации от външни закани “. До 30 януари би трябвало да се проведат съвещания с водачите на фракциите по самодейност на Комунистическата партия на Руската федерация, а по-късно самодейността ще бъде прегледана от Съвета на Държавната дума.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР