Москва. Представителят на Русия за Минските преговори по урегулирането на

...
Москва. Представителят на Русия за Минските преговори по урегулирането на
Коментари Харесай

„МК“: За какво са нужни на Русия миротворците на ООН в Донбас

Москва. Представителят на Русия за Минските договаряния по урегулирането на спора в Донбас Борис Гризлов съобщи, че самопровъзгласените Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР) са се съгласили съветската визия за наличието на миротворци на Организация на обединените нации в района. Освен това, той акцентира, че с изключение на отвеждането на въоръжението от линията на фронта, Киев също би трябвало да даде на Донецк и Луганск необикновен статус, който е очакван в Минските споразумения. Руското издание „ Московский Комсомолец “ попита специалисти, дали е Възможно това.
Както е известно, украинските управляващи неведнъж за заявявали, че разбъркването на миротворчески контингент на линията на прикосновение, в действителност ще докара до това, че Донецк и Луганск ще станат част от Росия. Както по-рано са казвали събеседниците на изданието, подобен риск фактически съществува, само че в този случай Москва се пробва да откри опция да спре кръвопролитието в Източна Украйна, а не да раздели страната.
Във връзка с това, Русия, е допустимо, да желае да се застрахова от вероятен развал на прилежащата страна, което не се стреми изключително доста да запази своята териториална целокупност, изключително в случай че си спомним перманентните блокади на Донбас и периодическите апели за кървава кавга над жителите му.
Според Директора на Института за миротворчески начинания и конфликтология на Русия, Дениса Денисова, въвеждането на миротворци дава малко очаквания за обединяването на Украйна и по-скоро те ще разрешат на ДНР и ЛНР да възстановят мирния метод на живот и да преминат на ново равнище в договарянията с Киев.
На собствен ред, Директора на Фонда за прогресивна политика Олег Бондаренко счита, че даването на популацията на Донецк и Луганск на необикновен статус няма да значи завършек на противостоянието в Донбас.
Членът на публичния съвет към Министерството на външните работи на Украйна Андрей Бузаров смята, че съветската самодейност за изпращането на миротворци на линията на прикосновение, по принцип, не може да бъде осъществена на процедура.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР