Москва предлага на украинските военни, които се бият в Мариупол,

...
Москва предлага на украинските военни, които се бият в Мариупол,
Коментари Харесай

Кремъл с мирно предложение, ще се избегне ли трагедията

Москва предлага на украинските военни, които се бият в Мариупол, да се предадат, като в подмяна на това, подсигурява живота им.

Руското министерство на защитата разгласи, че сред 6 и 13 часа (българско време) ще бъде отворен кулоар, който ще разреши на военните да предадат оръжието си. Според последните данни към 2500 украинци пазят завода " Азов-Стал ". Киев е в непрекъснат контакт с тях. Москва обаче твърди, че те са подготвени да се предадат, само че ги заплашват.

Русия предизвести, че възнамерява да ограничи достъпа до Мариупол. Елиминирането на последните украински военни, притиснати в обсадения пристанищен град без храна и вода, ще постави завършек на договарянията с Москва, съобщи президентът Володимир Зеленски в изявление за локални медии.

" Ситуацията в Мариупол остава извънредно тежка. Нечовешка. Това направи Руската федерация - преднамерено! И съзнателно продължава да унищожава градове. Русия преднамерено се пробва да унищожи всички, които са там в Мариупол. Има два метода да се повлияе върху това - или сътрудниците ще дадат на Украйна цялото належащо тежко въоръжение - и без да пресилвам - в този момент. За да можем да понижим натиска на окупаторите върху Мариупол и да вдигнем обсадата. Или - да има пътна карта за договаряния, в която ролята на сътрудниците ни също би трябвало да е решаваща ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР