Москва обвини Киев за убийството на блогър, поддръжник на войната

...
Москва обвини Киев за убийството на блогър, поддръжник на войната
Коментари Харесай

Руските власти публикуваха видеопризнание на задържаната за взрива в Санкт Петербург и обвиниха Киев за случая

Москва упрекна Киев за убийството на блогър, покровител на войната в Украйна и разгласява видеопризнание на арестуваната като причинител млада жена.

На записа 26-годишната Даря Трепова удостоверява, че е сложила бомбата, лишила живота на Владлен Татарски в кафене в Санкт Петербург. При детонацията имаше повече от 30 ранени. Киев не пое отговорност за атентата и го изясни с вътрешен съветски тероризъм.

Украинското разузнаване е провело атентата благодарение на последователи на опозиционера Алексей Навални, оповестиха съветските антитерористи. От лагера на Навални обявиха, че евентуално атентатът е дело на съветските специфични служби. Михайло Подоляк от екипа на украинския водач Зеленски съобщи, че убийството е част от вътрешно -политическа битка в Русия.



" Донесох статуетката, която се взриви ", споделя във видеоклипа обвинената Даря Трепова.

- Кой ти съобщи статуетката?

Даря Трепова: Може ли да кажа по-късно?

Според съветски медии Трепова е имала самолетни билети за бягство в Узбекистан. Тя е известна на управляващите като деен покровител на групата на Навални. Задържана е за присъединяване в неразрешени антивоенни митинги на 24-ти февруари предходната година - денят, в който стартира съветската инвазия в Украйна. Москва през днешния ден упрекна Киев за взривяването на Фомин-Татарски.

" Този режим стои зад убийството на Даря Дугина, евентуално и зад убийството на Фомин и терористичния акт в Санкт Петербург. Този режим стои зад убийства от доста години, още от 2014 година ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.



Кремъл заяви, че няма смяна в проектите за военния церемониал на 9 май. Взривеното кафене е било на създателя на наемническата формация " Вагнер " Евгений Пригожин.

" Наистина дадох кафенето на патриотичното придвижване Кибер Фронт Зет и те организират там свои семинари. Вероятно нещастието се е разиграла по време на семинар. Да, има прилики със гибелта на Даря Дугина. Аз обаче не бих обвинил режима в Киев. Мисля, че работи група радикали, които надали имат връзка с украинското държавно управление ", разяснява от своя страна Пригожин.

Убитият Фомин Татарски има 500 хиляди почитатели в Телеграм. Известен е с ултранационалистически послания и с рецензии против метода на водене на войната в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР