Москва. Наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

...
Москва. Наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа
Коментари Харесай

РИА Новости: ОССЕ препоръча на Русия да проведе реформа в избирателната си система

Москва. Наблюдатели на Организацията за сигурност и съдействие в Европа предложиха на съветските управляващи да проведат промяна в изборната система и да прегледат опцията за промени в законодателството на страната, се споделя във финалния отчет на наблюдаващите за президентските избори в Русия, предава РИА Новости .
„ Струва си да се прегледа провеждането на широкомащабни промени в законодателството, с цел да се обезпечи обстановка, когато рестриктивните мерки на правата на индивида да станат изключение и пропорционални със законовата цел и се употребяват единствено в случаи на нужда за демократическото общество “, се споделя в заключителния отчет.
Наблюдателите означават, че управляващите би трябвало да заобикалят интерпретация на законите в „ ограничаващ “ фасон.
„ Властите би трябвало да навреме да проведат изборна промяна, с цел да опростят процеса и да пояснят двусмислените точки в Законите за изборите, изключително тези, които се отнасят до регистрацията на претенденти, пропагандната акция и отразяването в медиите “, гласи част от доклада.
„ Властите би трябвало да подхващат решителни дейности за попречване на натиска над гласоподавателите на изборите. Случаите на хипотетичен напън би трябвало да бъдат изучени деликатно, а отговорните би трябвало да бъдат привлечени към отговорност “, считат наблюдаващите, като означават, че Бюрото по демократическите институти и правата на индивида (БДИПЧ) на ОССЕ е получило недоволства за случаи на напън над чиновници в държавните институции, студенти и военни по време на изборите.
РИА напомня, че президентските избори се организираха на 18 март. Избирателната интензивност беше 67,54%. Действащият президент Владимир Путин победи, получавайки 76,69% от гласовете, като за него са дали своят вот повече от 56,4 милиона гласоподаватели. На второ място е претендентът на Комунистическата партия на Руската Федерация, шеф на совхоза „ Ленин “ Павел Грудинин (11,77%). Трети стана водачът на Либерално-демократическата партия на Руската Федерация Владимир Жириновски (5,65%).
Телевизионната водеща Ксения Собчак, издигната от партия „ Гражданска самодейност “, остана на четвърто място, получавайки 1,69% от вота, а на пето – един от създателите на партия „ Яблоко “ Григорий Явлински с 1,05%.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР