Москва/Лондон. Руският президент Владимир Путин е обърнал внимание на британския

...
Москва/Лондон. Руският президент Владимир Путин е обърнал внимание на британския
Коментари Харесай

ТАСС: Путин е посочил на Джонсън фактите доказващи изостряне на ситуацията в Донбас от Киев

Москва/Лондон. Руският президент Владимир Путин е обърнал внимание на английския министър председател Борис Джонсън за политиката на Киев за нарушение на Минските съглашения, изостряне на обстановката в Донбас и дискриминация на рускоезичното население. Това оповестиха в понеделник от пресслужбата на съветския президент след телефонен диалог сред водачите на двете страни, представени от TACC .

Кремъл означи, че в отговор на опасенията на Джонсън по отношение на хипотетичните широкомащабни придвижвания на съветски войски покрай украинските граници, „ Путин в детайли e изложил своите кардинални оценки за актуалната обстановка към Украйна “.

„ Приведени са съответни образци за разрушителната линия на държание на Киев за нарушение на Минските съглашения, които са безспорната основа за разрешаване на вътрешната украинска рецесия. Беше посочено също, че украинските управляващи целеустремено изострят обстановката на линията на прикосновение, употребяват тежки оръжия и нападат с дронове, неразрешени от Минския пакет от ограничения в зоната на спора. Обърнато е внимание и на политиката на дискриминация по отношение на рускоезичното население, провеждана от Украйна “, се споделя в известието.

Освен това съветският президент е декларирал за нуждата от започване на договаряния за разработване на съглашения, които да изключват всяко придвижване на НАТО (на изток).

Както означават в Кремъл, дейното „ асимилиране “ на територията на Украйна от страните от НАТО съставлява директна опасност за сигурността на Русия. „ Имайки това поради, Владимир Путин съобщи нуждата от неотложно започване на договаряния за разработване на ясни интернационалните правни съглашения, изключващи всяко по-нататъшно придвижване на НАТО на изток и разполагане на оръжия, които заплашват Русия в прилежащите страни, най-вече в Украйна. Руската страна ще показа планове на съответните документи “, се споделя в известието.

Джонсън, в телефонния диалог с Путин, е отбелязал приноса на съветската страна към работата на климатичната конференция в Глазгоу. „ Беше изразено удовлетворение от резултатите от 26-та Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата, извършена в Глазгоу под председателството на Обединеното кралство, “ се споделя в известието.

Освен това Путин и Джонсън са обърнали огромно внимание на обстановката в Украйна. Отбелязва се, че водачите са се съгласили да продължат разискването на повдигнатите въпроси по разнообразни канали.

Това е вторият телефонен диалог сред Путин и Джонсън за последните два месеца, предходният диалог се организира на 25 октомври, напомнят от ТАСС.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР