Московски съд за първи път глоби американската корпорация Епъл, защото

...
Московски съд за първи път глоби американската корпорация Епъл, защото
Коментари Харесай

Русия глоби корпорация Епъл, тъй като не изтрила невярна информация за конфликта в Украйна

Московски съд за първи път санкции американската корпорация " Епъл ", тъй като не е изтрила погрешна и неразрешена в Руската федерация информация, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Компанията " Епъл дистрибюшън " е приета за отговорна в осъществяване на административно правонарушение и беше наказана да заплати административна санкция в размер на 400 000 рубли (4274 долара), се споделя в правосъдното решение.

Заседанието на съда се състоя при закрити врата. Като взе поради причините, показани от корпорацията, съдът й присъди санкция под долната граница.

Руският медиен регулатор " Роскомнадзор " уведоми по-рано компанията, че би трябвало да изтрие обвързвана със специфичната военна интервенция в Украйна информация, която има за цел да дестабилизира политическата конюнктура. Информацията беше оповестена в подкаст на " Епъл ". За първи път компанията беше подведена под отговорност в Русия по подобен член от Кодекса за административните нарушавания.

Ройтерс напомня информация на Федералната антимонополна работа (ФАС) на Русия, че през февруари от " Епъл " са платили санкция от 906 милиона рубли (9,76 милиона долара) по съветско антитръстово дело за корист с господстващо състояние на пазара на мобилни приложения.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР