Мощни бури, съпътствани с торнадо, връхлетяха централната част на САЩ

...
Мощни бури, съпътствани с торнадо, връхлетяха централната част на САЩ
Коментари Харесай

Над 70 са жертвите на торнада в САЩ, няма данни за пострадали българи

Мощни стихии, придружени с торнадо, връхлетяха централната част на Съединени американски щати и провокираха пагубни последствия. Жертвите са над 70, заяви Българска телеграфна агенция. Българските управляващи нямат данни за потърпевши сънародници.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че поредицата от торнада в централните елементи на Съединени американски щати е невъобразима покруса, съобщи Франс прес. В Туитър той добави, че работи с губернаторите на засегнатите щати, с цел да им бъде обезпечено всичко належащо за издирването на възможни оживели.

Кадри и видеозаписи от местата, изумени от торнадата и качени в обществените мрежи, демонстрират срутени къщи, преобърнати и запокитени коли, изтръгнати дървета, улици, осеяни с керемиди.

Само в Кентъки изравнена със земята беше част от град Мейфийлд, в който живеят 10 000 души. Там цели региони са разрушени, а очевидци описват, че все едно е имало война. Губернаторът на Кентъки пък заяви, че покривът на фабрика за свещи е рухнал в Мейфийлд и доста хора евентуално са били затрупани изпод.

В щата Илинойс в Едуардсвил е рухнала част от покрива на склад на Амазон по време на разразилата се там буря. В склада е имало чиновници на нощна промяна, с цел да обработват поръчки за празниците в края на годината. Говори се за няколко починали.

Губернаторът на щата Джей Би Прицкър сподели, че насочва молебствия за жителите на Едуардсвил. А представителят на Амазон Ричард Роча съобщи, че сигурността на служащите е безспорен приоритет за компанията и в този момент тя прави оценка обстановката със склада.

В Арканзас един човек почина, а 20 бяха затрупани под рухнала постройка вследствие на разразилата се там буря. Спасителни екипи обаче съумяха да извадят затрупаните. На друго място стихия лиши живота на още един човек в щата.

В Тенеси минимум двама души починаха вследствие на неприятното време. Поредица от торнада имаше и в щата Мисури.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР