Мощна подкрепа за шефа на Фонд Земеделие даде агроиндустрията. Националният

...
Мощна подкрепа за шефа на Фонд Земеделие даде агроиндустрията. Националният
Коментари Харесай

Мощна подкрепа от агросектора за шефа на Фонд Земеделие

Мощна поддръжка за шефа на Фонд " Земеделие " даде агроиндустрията. Националният съюз на говедовъдите в България и браншовите организации в хранително-вкусовата индустрия излязоха с заявления, които приканват изпълнителният шеф на ДФЗ – РА Георги Тахов да остане на поста си. Повод са разпространяващите се клюки в общественото пространство – медии, обществени мрежи, радио, телевизия и други, че се готви промяна на Тахов със Снежана Благоева, шеф на Директни заплащания и поземлени връзки “.

Г-жа Благоева изрази и взе позиция да се дават пасищата и ливадите освен на фермери, които отглеждат животни, само че и на лица, които нямат животни. Вследствие на това, огромен брой животновъди бяха принудени да приключат с отглеждането на животни заради липса на пасища. А други, които нямаха животни, да обрисуват пасища, пишат от Националния съюз на говедовъдите в България.
-->
На 9 юни 2021 г в Брюксел госпожа Благоева участва на срещата на наши фермери с комисаря по земеделие господин Януш Войчеховски, и макар, че не и бе дадена думата, взе позиция, не съвпадаща с тази на фермерите и техните претенции. Показа цялостна некомпетентност по обсъжданите въпроси сложени от фермерите и в последна сметка комисаря и лиши думата, се споделя още в декларацията, подписана от ръководителя на НСГБ инж. Димитър Зоров.

През последните месеци усвояването на средства по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 бележи растеж, както и при разпределението на средства по другите стратегии, се споделя в декларацията на браншовите организации в хранително-вкусовата индустрия.

Георги Тахов се е потвърдил професионално, защото, по независещи от нас аргументи, имаше евентуална заплаха  България да загуби  средствата, които получава. Като началник доктор Тахов съумя и  активизира сполучливо целия професионален потенциал и експертен запас на ДФЗ-РА. Така в границите на 3 месеца бяха обработени към 4300 плана по всички ограничения, като имаше планове от 2019, 2020 г.  Към 20 декември 2022 година в ДФЗ към този момент имаше само планове за обработка по размер 4.2 и нищо друго, се споделя още в документа.

Д-р Георги Тахов към този момент е  потвърдил се общественик и експерт, специалист с одобрен и неоспорим престиж на управленец и уредник, което се признава от цялата  земеделска общественост, включително в хранително вкусовата промишленост на България. Благодарение на него  в последната години секторът може да върви напред и то при известните на всички ни обстановки. Нека не забравяме, че точно неговите решения не сътвориха в допълнение напрежение, ескалация и благоприятни условия за огромни и продължителни митинги, както се случи в други страни на Европа, безапелационен е браншът
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР