Мощен взрив на газова бутилка в Пазарджик доведе до един

...
Мощен взрив на газова бутилка в Пазарджик доведе до един
Коментари Харесай

Мощен взрив разтърси Пазарджик. Мъж е с 25-30% изгаряния, има пострадали и деца

Мощен гърмеж на газова бутилка в Пазарджик докара до един по-тежко потърпевш човек и още няколко с по-леки пострадвания. Инцидентът е станал в апартамент в кварал „ Марица “ малко преди 8 вечерта, когато край блока е имало доста хора, в това число деца. Част от тях са получили леки пострадвания от разхвърчалите се стъкла.
Експлозията е била толкоз мощна, че е изпотрошила прозорците на жилището, което е на петия етаж на един от блоковете на ул. „ Дунав “, а стъкла се разхвърчали на няколко метра в близост. Част от тях нанесли леки прорезни рани на минувачи и играещи на близката детска площадка малчугани, предава Марица.
Преди това се чул застрашителен гръм, само че хората нямали време да реагират. По-тежко потърпевш е 68-годишният притежател на жилището, който е настанен за лекуване в болница, само че няма заплаха за живота му. Той има изгаряния 25-30% от първа- втора степен по лицето. Той е настанен в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. Жена също е закарана в Спешна помощ, откакто стъкло се забило в крайници й.
Оказана й е първа помощ, след което е освободена за домашно лекуване. Предполага се, че причина за детонацията е щета в газова бутилка за битови потребности. Как е станал случаят, занапред ще се обяснява, тече следствие.
В жилището са открити две газови бутилки, от които се допуска, че е имало приключване на газ. Знае се, че стопанинът не е пушач не са открити цигари, фасове, запалки и така нататък По време на случая той е спал, тъй че се изключва вероятността да е провокирал несъзнателно гърмежа. Близо до бутилките обаче ичало електроуреди – пералня и ледник, от които е допустимо да е изскочила искра. Хубавото е, че детонацията не е провокирала пожар, който би довел до по-тежки последствия, тъй че само е осъществена евакуация.
Експерти разясняват, че пропан-бутанът е тежък и пада ниско в пространствата. Дори да се отвори прозорец, не може да излезе на открито.
Същевременно даже да е с ниска централизация, се възпламенява. Така че хората, ползващи газови бутилки у дома, би трябвало да са изключително бдителни и при най-малкото подозрение за проблем да се погрижат те да са в цялостна техническа редовност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР