Мощен скандал се разрази в парламента. В основата му бяха

...
Мощен скандал се разрази в парламента. В основата му бяха
Коментари Харесай

Мощен скандал! БСП и Промяната в общ фронт срещу Радев

Мощен скандал се развихри в Народното събрание. В основата му бяха социалистите, които гневно скочиха на служебния кабинет и на президента Румен Радев.

Стигна се до такава степен Асен Василев да желае президентът Румен Радев да се яви в Народното събрание, с цел да изясни дейностите на назначените от него министри.
-->
Депутатът от Българска социалистическа партия Иван Ченчев дефинира като " невиждано безсрамие " изказването на служебния министър председател Гълъб Донев, че чуването му в Народното събрание е пиар ход и сламка за удавници.

" Това не е ли засегнатост към Народното събрание. Хайде, господин ръководител, дружно да призовем служебния министър-председател, назначения министър-председател да поставя плувките и плавниците и да идва бързо в Народното събрание при удавниците. Изобщо май отиваме до това, че един човек управлява всички в страната, само че всички от назначените. Хайде да сложим завършек на всичко това – да се вземем в ръце и да махнем назначените. Мисля, че е време ", съобщи Ченчев.

Репликира го Йордан Цонев от Движение за права и свободи: " Всеки ще ни назовава както си желае, тъй като ние не упражняваме конституционните си пълномощия като народни представители. Ако от 4 Народното събрание, 3 не могат да излъчат постоянен кабинет, ние защо призоваваме от тази естрада ".

Конституцията е дала прецизен и явен метод по какъв начин служебните кабинети да преустановят съществуването си - като се избере постоянен. И вместо да слушаме телевизионните влъхви на кръга " Капитал " е по-добре да се вземем в ръце и да съставим постоянен кабинет - нещо което българските жители чакат от нас, прикани зам.-председателят на Народно събрание.

Но офанзивата против служебния кабинет не спря. Депутатът от левицата Явор Божанков се оплака, че в получен от служебния министър на защитата Димитър Стоянов отговор няма имена на компании и цени на подписани от ведомството контракти: " Служебният кабинет надмина Борисов от най-мракобесните му години, в никакъв случай не съм вярвал, че ще го кажа ".

Може би се постанова президентът да пристигна и да даде пояснение за държанието на министрите си, прикани на собствен ред Асен Василев от " Продължаваме промяната "

" Г-н Радев, за какво вашите министри и вашият министър-председател се крият от Народното събрание на Република България? Това е въпросът към Вас през днешния ден ", съобщи Василев.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков пък прикани:  " Министърът на културата, в случай че може да се скрие, тъй като прекомерно доста се демонстрира и с това нанася само вреди на целия бранш. Между другото да ви оповестя, че е назначил Татяна Дончева, наш сътрудник отпреди няколко Народни събрания за член на борда на Фонд " 1300 години България ", което е безусловно необяснимо. А себе си се е назначил за ръководител на Управителния съвет. Така че моят апел е някои министри вероятно да се покажат, само че други, в случай че може да не се демонстрират чак толкоз доста ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР