Мощен отпор срещу предложения от Валери Симеонов законопроект за изменение

...
Мощен отпор срещу предложения от Валери Симеонов законопроект за изменение
Коментари Харесай

Три елитни клуба възроптаха срещу промените в Закона за хазарта

Мощен отпор против оферти от Валери Симеонов законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта се обрисува да даде елитната ни футболна дивизия (Ефбет лига). Поне три клуба към този момент показаха противоречие.

Пръв това стори в сряда новият притежател на " Левски " Наско Сираков, който се оплака, че утвърждението на измененията би попречило на клуба да си обезпечи нови спонсори. " Всеки ден водим диалози с рекламодатели и спонсори. Но виждате и бетинг фирмите в този момент са на позиция ослушване, откакто се заприказва за нов Закон за
хазарта, който по мое персонално мнение ще се отрази отрицателно освен на българския футбол, само че и за целия спорт у нас ", съобщи в сряда Сираков.

Днес други два клуба излязоха с публични позиции по въпроса - " Локомотив " (Пд) и " Витоша " (Бистрица). " В наредбата на параграф 1 на законопроекта се предлага основаване на алинея 4 и член 4 от Закона за
хазарта, според която хазартни игри в игрално казино и/или игри с игрални автомати се провеждат единствено в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и обитаеми места според приложението към закона, както и в територии и обитаеми места, отстоящи на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранично-пропусквателни пунктове.
Приемането на тази наредба би довело до затварянето на всички игрални зали и надлежно до преустановяването на тяхната активност. Всеизвестно е, че уредниците на
хазартни игри са съществени рекламодатели и спонсори на доста български спортни клубове, включително и на ПФК " Локомотив " (Пловдив). Предоставените от страна на хазартните уредници по отношение на рекламните и спонсорски контракти средства са наложителен детайл за съществуването на клуба, поддържане на спортната база и за реализиране на високи противоречиви резултати от страна на спортистите ни. Тази редакция на Закона за хазарта неимоверно ще докара до прекъсване на приходите за клуба от главния източник на средства. Отпадане на тези доходи слага под въпрос издръжката на клуба, спортистите му и респективно неговото бъдещо битие. В случай, че се допусне лишаването ни от тези средства за нас пораждат съществени терзания за бъдещето на спортния ни клуб ", оповестиха от " Локомотив ".

От " Витоша " на собствен ред възразиха с съвсем идентични доводи върху същата алиния в член 4 и обясниха: " Предоставените спонсорски средства са от значително значение за нашия клуб и без тях, поддържането на спортната база, постигането на резултати и като цяло фунционирането на клуба са съществено застрашени. Тази редакция на закона неизбежно ще докара до прекъсване на приходите за клуба от главния спонсор, което ще сложи под въпросителна цялостната му прехрана, футболистите и нашето бъдеще. В случай, че се стигне до лишаването ни от тези средства за нас ще зародят съществени терзания за нашето битие. "

Очаква се и още футболни клубове да излязат с сходни мнения по въпроса.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР