Моряци от Северния флот на Русия спасиха контейнеровоз, плаващ под

...
Моряци от Северния флот на Русия спасиха контейнеровоз, плаващ под
Коментари Харесай

Екшън: Руски моряци спасиха кораб от пирати

Моряци от Северния флот на Русия избавиха контейнеровоз, плаващ под флага на Панама, от пирати в Гвинейския залив, заяви отделът за информация и всеобщи връзки на съветското министерство на защитата, съобщи БГНЕС.

" На 25 октомври екипажът на огромния противолодъчен транспортен съд (военен транспортен съд, предопределен за битка с подводници, кадърен по едно и също време да се води борба и против въздушни цели - бел. ред.) " Вицеадмирал Кулаков " попречи на пирати да завземат цивилен транспортен съд в Гвинейския залив в Атлантическия океан ", се споделя в известието.

Отбелязва се, че екипажът е получил сигнал за злополучие от контейнеровоз " Лусия ", плаващ под флага на Панама от Того за Камерун към 13:00 часа. " Съобщава се за опит за похищение на кораба от незнайни въоръжени мъже. Екипажът на контейнеровоза, след е подал сигнал за злополучие, в сходство с инструкциите, се е укрил в машинното поделение ", обясниха още от ведомството. Хеликоптер Ка-27ПС с поделение на морската пехота е изхвърчал и незабавно се е насочил към региона на случая. Според Министерството на защитата пиратите са напуснали кораба, когато хеликоптерът се е появил.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР