Морско пътешествие във Варна с безплатна прожекция на филма Наука

...
Морско пътешествие във Варна с безплатна прожекция на филма Наука
Коментари Харесай

Морско пътешествие във Варна с безплатна прожекция на филма „Наука за морето“

Морско странствуване във Варна с безвъзмездна прожекция на кино лентата „ Наука за морето “

Варненци и гостите на града ще имат опция да се допрян до опознавателно морско странствуване в Черно море с безвъзмездна прожекция на кино лентата " Наука за морето ".

Документалният филм ще бъде излъчен във Фестивален и конгресен център във Варна на 19 декември (Никулден по остарял стил) от 17:30 ч.

Входът е свободен за искащите да се срещнат с тематиките за измененията в биоразнообразието вследствие на човешката активност в Черно море, подводната археология, методите за проучване на морското дъно, бреговата ерозия и по какъв начин всеки от нас може да способства за опазването на нашето море.

Продукцията е на Института по океанология " Проф. Фритьоф Нансен " - Българска академия на науките, а в основната роля ще забележим набралата необятна известност сърфистка и еко-активист Илияна Стоилова от сърф учебно заведение “Акаша ”, която познаваме от предизвикването Wind2Wind и кино лентата “Море напразно ” (2018)

Илияна Стоилова влиза в ролята на водещ и откривател, който потегля на едно опознавателно морско странствуване в морето, като редом се среща и представя работата на българските учени от Института по океанология и най-впечатляващите им резултати. 

Лентата е подобаваща и за най-малките фенове.

Безплатната прожекция е част от самодейностите за отбелязване на 30-ата годишнина на Българска морска камара.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР