Морските градове Варна и Бургас са по-престъпни от столицата, показва

...
Морските градове Варна и Бургас са по-престъпни от столицата, показва
Коментари Харесай

Проверка на Lupa.bg: Варна и Бургас бият столицата по престъпления!

Морските градове Варна и Бургас са по-престъпни от столицата, демонстрира статистика от сводката на Министерство на вътрешните работи. В цяла Европа и целия свят пристанищните селища постоянно са водачи по незаконна активност, по този начин е и у нас. Във Варна постоянно срещани са отвличания на млади девойки, проституция и домови обири, а в Бургас трафик на мигранти, опиати, сбивания и рекет, сочат цифрите. 

Особено през летния сезон закононарушенията стават двойно повече, когато по курортите идват доста чужденци. Консумацията на алкохол по курортите вършат хората още по-невнимателни и ги трансформират в още по-лесна плячка на бандитите. 

От доста време Бургас и курортите към него (предимно северните) се считат за територия на Димитър Желязков - Митьо Очите. Последно време обаче наркобоса седи добродушно и е оставил бизнеса в ръцете на своите приятели. 

Често срещани в двата морски града са и палежите на заведения, които най-често се правят поради конкуренция. 

Межди 11 и 20 съществени закононарушения разкриват дневно ченгетата в Бургас, а във Варна броят е по-малък, само че пък се счита, че на север нарушаването на закона е по-тежко, демонстрират цифрите. 



Когато стартира интензивният летен сезон, морските ни курорти ще бъдат “залети ” от девойки, предлагащи платена обич от вътрешността на страната. Много от тях ще дойдат и от Украйна, Северна Македония и Молдова.

Над 50 % от тях влизат в страната с подправени персонални карти и паспорти.

Все повече малолетни и малолетни са впускат в проституцията, споделят от полицията в морските градове.

С тях се работело по-лесно, тъй като девойките не били претенциозни за това какъв брой пари ще завоюват на вечер. Те не подбирали и клиентите си. Поръчването на девойките ставало по телефона.

Ако госпожица пострада от клиента или сводника си, по-късно рядко се съгласяват да свидетелстват против тях в съда.

При 99 % от случаите сводникът предпочитал да уреди финансовите си връзки и да няма проблеми със правосъдните управляващи. Ако въпреки всичко се заведе дело за склоняване към проституция, сводникът се отървавал единствено с условна присъда.

В момента в Бургас облагата, заработена от така наречен клубна проституция е от 5 до 20 000 лв. на месец.

Парите сред проститутката и сводника се разпределят надлежно 50 на 50 %.



Полицаи настояват, че огромните колета кокаин и хероин се вкарват най-вече посредством кораби на родното крайбрежие. В схемата вземат участие доста мощни хора с отлични контакти и сериозните колета съвсем не се разкриват. Някога обаче има теч на информация от самите незаконни групи и става засечка.

Колумбия, Бразилия, Венецуела - това са трите съществени производителя, от които се придвижва кокаинът – по въздух и най-много по вода. От няколко години основният балкански директен маршрут за наркотрафик се е изместил от Сърбия към Румъния и България.

Много постоянно дрогата се складира първо в румънския град Констанца, откъдето отплава към Варна. 

Бургаско пък е обичания кулоар за трафик на мигранти, които след това поемат по автомагистрала " Тракия ". Мигрантският поток от бежанци, идващи от Ирак, Иран, Афганистан, Сирия и Мароко през последните седмици към този момент безусловно ни залива.

97-98% от тях идват от Турция, където са живели години наред. Те идват у нас, тъй като икономическите проблеми в Турция стават все по-тежки, а работа съвсем няма.

Плащат на каналджиите 1500-2500 евро, оставят дамата и децата си в Турция и едвам когато получат статут в България, подават молба за събиране на фамилията. Когато тя бъде утвърдена и те дойдат у нас, дружно не престават пътуването си към Германия.

По неофициални данни над 500 души на ден минават границата.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР