Виктория Томова не намери сили да се противопостави през цялото

...
Виктория Томова не намери сили да се противопостави през цялото
Коментари Харесай

След 8 поредни загубен гейма: Томова започна фамозен обрат, но се размина с първия си финал

Виктория Томова не откри сили да се опълчи през цялото на Дона Векич в своя дебютен 1/2-финал на равнище WTA 500 и ще би трябвало да изчака за своя дебютен край на най-високото ниво в женския тенис. Българката през вчерашния ден трябваше да отразява 5 мачбола в 1/4-финалната си среща с рускинята Анна Блинкова, до момента в който Векич продължи без игра, възползвайки се от отказването на Катерина Синякова и сигурно през днешния ден беше доста по-свежа от първата ни ракета при дамите.

Вики загуби първите 8 гейма в мача, само че след това даде здрав борба на 4-кратната WTA шампионка, в която отстъпи с крайното 0:6 6:7(6) за час и 41 минути игрово време. Все отново Томова може да бъде извънредно щастлива с евентуално най-силната седмица в своята кариера и справедливо от идния понеделник ще дебютира в топ 50, а ние се надяваме да удължи своята мощна серия на идния Уимбълдън, където на старта ще срещне китайката Ксиню Уанг.

Голямата разлика в откриващя сет беше сервиса на двете тенисистки, защото Томова вкара едвам 39 % от първите си подавания в игра, а също така Векич завоюва цели 73 % от точките си при вкаран първи сервис, до момента в който Вики изоставаше с 40 на 100 в този толкоз основен департамент от играта. Векич печелеше доста повече лесни точки от началния си удар, до момента в който Томова трябваше да работи крепко във всяко едно разиграване на личен начален удар и в последна сметка не завоюва нито гейм в откриващия сет, макар че имаше 4 геймбола в хода на частта.

Серията на 2-кратната " мейджър " 1/4-финалистка продължи с цялостна мощ и тя усили серията си на 8 следващи гейма, а родната ни представителка изглеждаше в самобитен нокдаун. Българката обаче за следващ път изкара нескрито своя борбен дух и сподели, че нищо не е изгубено. Тя се разписа в резултата за 1:2, след което просто не можеше да сбърка топка, а хърватката беше на изцяло противоположния полюс, пресилвайки постоянно своите удари.

Всичко това разреши на по-нискоранкираната тенисистка да обърне нещата в своя изгода до 5:4, само че Векич още веднъж стартира да пласира уинър след уинър в своите сервис геймове и въпреки всичко съумя да докара нещата до тайбрек.

Там нещата вървяха точка за точка до 3:2 в интерес на нашата сънародничка, която извлече неправилност от ракетата на съперничката си и взе мини пробив преднина. Бившата членка на топ 20 отговори на предизвикването и първа доближи до мачбол, само че борбата продължи при 6:6. Тогава по-високоранкираната състезателка завоюва разиграването на мача, в което доближи до всички нападателни продължения на Томова и в последна сметка се поздрави с успеха точно на своя 28-и рожден ден.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР