Морската администрация вече разполага с две нови баржи. Специализираните несамоходни

...
Морската администрация вече разполага с две нови баржи. Специализираните несамоходни
Коментари Харесай

Морската администрация придоби две нови баржи за спасителни дейности

Морската администрация към този момент разполага с две нови баржи. Специализираните несамоходни плавателни средства са предопределени за осъществяване на аварийно-спасителни действия в общия българо-румънски сектор на река Дунав, при положение на зародили произшествия и бедствия и при интервенции по ограничение и очистване на разливи от нефтени артикули и рискови вещества. Баржите разполагат със профилирано съоръжение и ще бъдат позиционирани в пристанищата на Русе и Лом, а обсегът им на деяние ще покрива общия българо-румънски сектор от реката.

Баржите бяха показани по време на тържествена гала през днешния ден в наличието на изпълнителния шеф на взаимния механически секретариат за Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България Николета Минку, ръководителя на плана Румен Николов, генералния шеф на Румънската морска администрация Космин Думитрахе, изпълнителния шеф на ИА „ Морска администрация “ кап. Венцислав Иванов. Кръстник на баржа DSN-R с пристанище на домуване Русе стана заместник-кметът на Община Русе Златомира Стефанова, а изпълнителният шеф на Асоциация на дунавските общини „ Дунав “ Мария Цанкова на баржа DSN-L, с пристанище на домуване Лом.

Обновяването на състава на плавателните средства на ИА „ Морска администрация “ се реализира по план „ Повишаване на транспортната сигурност в общия българо-румънски сектор на река Дунав, посредством възстановяване реакцията при бедствени обстановки чрез трансгранично съдействие “, Danube Safety Net.

С реализацията на плана Danube Safety Net ще се увеличи равнището на транспортната сигурност по протежението на общия българо-румънски сектор по р. Дунав, посредством реализира на по-добра синхронизация на дейностите при бедствени обстановки на двете виновни институции, възстановяване на потенциала на избавителните екипи и редуциране на времето за реакция при положение на злополучие. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР