Морковите са истинскa съкровищница на витамини и минерали. Използват се

...
Морковите са истинскa съкровищница на витамини и минерали. Използват се
Коментари Харесай

Как да съхраняваме морковите правилно?

Морковите са истинскa съкровищница на витамини и минерали. Използват се за подготвяне на супи, салати и съществени ястия, прибавят се към десерти и питиета. Но по какъв начин да ги съхраняваме, с цел да запазят оптимално дълго потребните си свойства?
Съхраняване на моркови във вакуумни торбички
Не се предлага да съхранявате моркови във вакуумни торбички на терасата, а единствено в хладилника. Но даже и в този случай не ги съхранявайте прекомерно дълго, защото те отделят въглероден диоксид и качествата им бързо се утежняват.
 Ядем морковите неверно - ето по какъв начин е вярно Ядем морковите неверно - ето по какъв начин е вярно
Морковите се отличават с куп потребни свойства - от контролиране на храносмилателната активност до възстановяване на зрението. Но с цел да извлече...
Във фризера във вакуумни торбички можете да съхранявате както цели, по този начин и нарязани моркови. В този случай срокът на валидност ще бъде много дълъг - до шест месеца.
Съхраняване на моркови в торби
Морковите могат да се съхраняват в найлонови торбички. Но в тази ситуация няма да запазят за дълго свежестта си - ще устоят към 1-2 седмици.
Съхраняване на моркови в буркан
Задължително на дъното  на буркана поставете дървени стърготини, абсорбиращи непотребната влага. 
 Ето по кое време морковите са най-полезни за очите Ето по кое време морковите са най-полезни за очите
Със сигурност доста пъти сте чували, че морковите са съвсем най-полезният артикул за здравето на очите. Но в действителност ли е по този начин? Помага ли...
Съхраняване на морковите в транспарантно фолио 
За задачата е належащо авансово да ги измиете и подсушите и по-късно да ги увиете във фолио.
Как да съхранявате белените моркови в хладилника?
Измитите моркови ще запазят за по-дълго свежестта си, в случай че ги съхранявате на долния рафт на хладилника или в специфичната секция за зеленчуци. За удължение периода им на предпазване е добре всеки морков е компактно завит със стреч фолио. Това попречва проникването на въздух и понижава резултата на етилена, отделян от зеленчуците и плодовете.
Нарязаните моркови могат да се съхраняват в ледник до два дни. На дъното на съда, в който ще ги съхранявате, е належащо да поставите влажна забрадка. Така няма да ви се постанова всеки ден да режете моркови за салата и за готвене. Бланшираните моркови могат да се съхраняват във фризера до една година.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР