Морган Фрийман е актьорът с най-благото изражение и най-въздействащия глас.

...
Морган Фрийман е актьорът с най-благото изражение и най-въздействащия глас.
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Морган Фрийман

Морган Фрийман е артистът с най-благото изражение и най-въздействащия глас. Името му освен значи “свобода ”, само че и е знак за обезпечен триумф на всичко, в което взима присъединяване.

Въпреки че намира гледането на своите филми за досадно, останалата част от човечеството тръпне в очакване на новите му изяви.

Днес Морган Фрийман чества рождения си ден, а ние систематизирахме живота му в 10 любопитни обстоятелството. Вижте ги сами.

1. Корените

Актьорът съумява да наблюдава историята на рода си до прапрапрабаба си. Тя идва от Нигер и е била робиня във Вирджиния. От рухването на робството идва и фамилното му име. Много от освободените плебеи го получават, тъй като нямат фамилия. В превод от британски, значи “свободен човек ”.

2. Семейството

A post shared by Morgan Freeman (@morganfreeman) on May 12, 2019 at 11:25am PDT

Морган Фрийман е роден на 1 юни 1937 година в Мемфис, в фамилията на Морган Патърфийлд Фрийман и Майми Една. Баща му е бръснар, умрял през 1961 година от цироза на черния дроб, а майка му е учителка, която работи като чистачка в свободното си време. Семейството постоянно се мести по време на детството му от Грийнуд, щата Мисисипи, Гери, щата Индиана до Чикаго, щата Илинойс.

3. Детството

Семейство Фрийман живее на прага на бедността. Това е повода, като напълно дребен Морган да бъде изпратен да живее при баба си. Когато става на 6, баба му умира и той се връща при майка си, която се е разделила с постоянно пияния си брачен партньор. Докато живее в Чикаго, момчето върви всекидневно на кино. Пари за билети получава от връщане на празни бутилки. Актьорът си спомня, че по това време един билет за кино коствал две бутилки от кока-кола и една от бира. А най-трудно му било измиването на бутилките.

4. Талантът

На 9 години, като наказване за неприятно поведение, е изпратен да взе участие в учебна пиеса. Но тъкмо това се оказва преломен миг, тъй като съумява да плени всички с гения си. Няколко години по-късно печели сценичен конкурс. В гимназията води и радиопредаване, а слушателите се влюбват в гласа му.

5. Армията

A post shared by Morgan Freeman (@morganfreeman) on Nov 11, 2019 at 12:59pm PST

През 1955 година се отхвърля от стипендия за образование по актьорско майсторство в университета Джаксън, Мисисипи и постъпва в американските военновъздушни сили. Мечтае да лети и има намерение да стане боен водач, само че вместо това е записан като радарен механик. През 1959 година напуща армията.

6. Другите занимания

A post shared by Morgan Freeman (@morganfreeman) on Jan 11, 2019 at 12:48pm PST

След армията се отдава напълно на изкуството. Мести се в Креншоу, Лос Анджелис и за малко работи като машинописец. Регистрира се в профсъюза на чернокожите артисти “Negro Actors Guild ”. Скоро обаче, остава без пари и прекарва дни без да хапне нищо. Започва да разнася служебната поща на “Los Angeles Community College ”. Там се среща с хора, които му оказват помощ да се запише на уроци по актьорско майсторство в “Pasadena Playouse ”, по френски и на уроци по танци.

Участва като танцьор в Световния панаир и става част от трупата на музикалния спектакъл в Сан Франциско. Спречкване с шефа му е повода да напусне. Започва да работи като пощальон. Заживява в Ню Йорк и четири години работи в автомивка. По-късно, наред с актьорството, работи и в туристическа организация.

7. Кариерата

A post shared by Morgan Freeman (@morganfreeman) on Aug 9, 2019 at 1:50pm PDT

Преди да стане един от най-обичаните артисти на Холивуд минава през пиеси, сапунени опери, сериали и шоупрограми. Началото на блестящата му кариера поставя присъединяване в “Who Says I Can’t Ride A Rainbow ”. За първи път не мисли с какъв брой пари разполага и по какъв начин да ги похарчи. Но се появяват проблемите с алкохола. След като няколко пъти се буди на улицата, трансформира метода си на живот.

8. Катастрофата

Актьорът се среща със гибелта нееднократно На 16 години едвам не умира от пневмония. През август 2008 година получава доста тежки пострадвания, в резултат на автомобилна злополука, покрай град Рюлевил, Мисисипи. Губи надзор над автомобила си, излиза вляво от автомагистралата и се обръща няколко пъти. Спътничката му – Демарис Майер, е извадена от колата от спасителите, благодарение на хидравлично устройство за разсичане на тежко аварирали машини, наречено “Челюстите на живота ”.

Двамата са превозени в болница в Мемфис с медицински хеликоптер. Вследствие на случая Фрийман е със счупено рамо, ръка, лакът, както и голям брой прорезни рани. Претърпява четиричасова интервенция, в която хирурзите възвръщат нервни връзки в ръката и рамото и наместват счупванията. Актьорът е изписан от болничното заведение на 7 август 2008 година, без заплаха за живота.

9. Гласът

Въпреки че играе едни от най-запомнящите се функции, с помощта на необичайния тембър на гласа, постоянно го канят не да играе, а да озвучава филми. Това се случва и с кино лентата “Забвение ”. Когато Фрийман прочита сюжета, той пожелава освен да озвучи кино лентата, само че и да играе в него. Вместо да поговори намерено с режисьора и продуцента, Морган лъже, че има “сериозни проблеми с гърлото ”, по тази причина няма да може да озвучава кино лентата. Но основателите на “Забвение ” толкоз мощно желаят артистът да вземе присъединяване в този план, че незабавно му оферират ролята.

10. Странностите

A post shared by Morgan Freeman (@morganfreeman) on Mar 4, 2019 at 9:51am PST

В изявление Фрийман признава, че постоянно носи обеци, които са задоволително скъпи, с цел да покрият цената на ковчега, в случай че почине на непознато място. Взима концепцията от моряците, които са ги носели точно заради тази причина. Сбъдва и фантазията си да лети. Не единствено се снабдява с лиценз за водач, само че има 4 персонални самолета.

През май 2005 година получава правата за домейна “www.morganfreeman.com ”, а през септември 2006 година получава запазена марка за своето име от Американската работа за патенти и запазени марки. Притежава транспортен съд на кей в Карибите, само че заетостта му разрешава да плава единствено един път в годината. Силно зает е със спасяването на пчелната популация и трансформира голямото си ранчо в Мисисипи в пчелно леговище.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР