МОН ще насочва усилията си към социалната интеграция и наваксването

...
МОН ще насочва усилията си към социалната интеграция и наваксването
Коментари Харесай

Мариана Банчева: Учителите наблюдават липса на мотивация за учене

МОН ще насочва напъните си към обществената интеграция и наваксването на възможните просветителни пропуски при децата и младежите, които учиха онлайн.

" Липсата на мотивация за учене е нещо, което учителите следят ". Това разясни в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " психологът и програмен шеф на Националната асоциация на ресурсните учители Мариана Банчева :

" Наблюдават се изгубени рефлекси, привички . Нарушен е целият темп на учене, който беше присъщ за учебно заведение ".

" Много е мъчно да се каже какъв брой са съществени просветителните пропуски за всички възпитаници по принцип . Тук анализът би трябвало да се остави на самите учебни колективи, защото учителите по места най-добре познават каква е обстановката с техните възпитаници, като даже в границите на едно учебно заведение може да се окаже, че има извънредно огромна динамичност в метода, по който се показват децата и метода, по който им се е отразило образованието в електронна среда. Много е мъчно да се приказва изобщо какво би трябвало да се направи за всички възпитаници – било по-големите, било по-малките. Просто в действителност би трябвало да се създадат нещата добре и да се види каква е обстановката в съответните учебни заведения ".

Цялото изявление с Мариана Банчева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР