Момиченце-чудо, родило се с големи вътрешни органи извън тялото си,

...
Момиченце-чудо, родило се с големи вътрешни органи извън тялото си,
Коментари Харесай

Чудо по Коледа! Бебе, родено с органи извън тялото, оцеля и вече е у дома

Момиченце-чудо, родило се с огромни вътрешни органи отвън тялото си, оборило прогнозите и ще се насласди на първата си Коледа вкъщи с любящите си родители.

На 12-та седмица от бременността двойката Хана (27 г.) и Саймън Кокс (31 г.) научили, че неродената им щерка Елси има „ гигантско “ омфалоцеле – положение, при което органите на бебето порастват отвън тялото му.

Стомахът, черният дроб и червата на Елси били отвън дребното й тяло, което представлявало голямо предизвикателство за медицинския екип в Центъра за фетална медицина, който трябвало да подсигурява, че органите й няма да се раздерат по време на раждането.

През май, на 39-та седмица от бременността на госпожа Кокс, било осъществено комплицирано цезарово сечение, с цел да се роди Елси, която тежала 2,56 кг.

„ Трябваше да внимаваме с Елси да не оказваме напън върху корема или пъпната шнур по време на раждането “, споделя доктор Аридас от екипа. „ Това несъмнено беше най-голямото омфалоцеле, което съм виждал в кариерата си. Беше доста внимателно, предизвикателно раждане – само че всичко вървеше по проект. “

Д-р Бърч пък споделя, че омфалоцеле визира едно на 4200 живородени деца, само че „ гигантските “ са доста по-редки и постоянно се свързват с други аномалии. Едно от всеки пет бебета, родени с гигантско омфалоцеле, не оцелява.

„ Имаше проект да се направи опит за най-малко отчасти затваряне на корема на Елси, само че тя беше прекомерно болна и имаше редица респираторни проблеми при раждането “, споделя той.

Майката на бебето пък разкрива, че е била подготвена за неприятни вести.  „ Когато ни споделиха за сложността, обвързвана с омфалоцеле и опцията нашето бебе да не е съвместимо с живота, това беше мъчно да се чуе “, споделя госпожа Кокс.

Младата двойка в никакъв случай не се е отказвала от вяра и е била решена да продължи бременността, макар че е била предизвестена от лекарите, че щерка им е изправена пред възможен престой от шест до 12 месеца в болница.

„ Бях доста решена да продължа с бременността и да науча за положението на Елси “, споделя тя. „ Беше тъмно време – опитвахме се да бъдем разчувствани, че чакаме първата си рожба, само че прогнозата не беше добра. Понякога беше мъчно да остана оптимист. ”

6 месеца по-късно госпожа Кокс споделя, че в никакъв случай не е губила вяра с помощта на поддръжката на фамилията и църквата.

„ Живеехме ден по ден и по този начин го преживяхме. Насладихме се на всяка част от пътуването “, прибавя дамата.

Майката разкрива, че положението на Елси е засегнало дихателната й система, защото ребрата и гърдите й са се оформили във формата на конус и може да се наложи интервенция, когато порасне.

Но пък въпреки това Елси, която прекарала съвсем два месеца в денонощни грижи в болничното заведение, е едно процъфтяващо и щастливо бебе.

Двойката чака с неспокойствие да отпразнува първата си Коледа със своето необикновено момиче.

„ Това, през което преминахме тази година, се усеща като цялостен живот. Гледам фотоси и виждам какъв брой надалеч е стигнала Елси и си мисля, че „ тя е нашето знамение “, сподели госпожа Кокс.

„ Беше огромно пътешестване и тя си заслужава всяка минута от него. “

„ Ние сме толкоз изумени от това, което тялото й е направило и от това, което Бог е направил за нас.

„ Никога не сме си представяли, че ще бъдем вкъщи за Коледа с Елси и да я споделим с нашите другари и семейство е скъпа наслада. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР