Момче на 14 година пострада след побой в Професионалната гимназия

...
Момче на 14 година пострада след побой в Професионалната гимназия
Коментари Харесай

Разследват побой на ученик в пловдивска гимназия

Момче на 14 година пострада след побой в Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив. По-голям възпитаник от 10 клас е показал експанзия и е пребил детето, поради диалози за учебници, които пребитото дето е отказало да закупи. 

За случая потвърдиха от Регионалното ръководство на образованието в Пловдив.  Разследването на побоя се поема от 4-то районно полицейско ръководство. Бащата на детето Красимир Наков удостовери, че сега дава показания при следовател в ръководството. 

И.д. началникът на РУО-Пловдив Антоанета Кръстанова е получила отчет от шефа на учебното заведение Гергана Георгиева. Тя заяви пред Радио Пловдив, че са реагирали неотложно и са извикали Спешна помощ. Детето се намира в интензивно поделение на УМБАЛ " Свети Георги " с тежко комоцио. 

Директорът на учебното заведение сподели, че персоналното й мнение е за най-тежко наказване на ученика, направил побоя. Педагогическият съвет ще реши дали да го реалокира в друго образователно заведение. 

Санкцията съгласно Закона за предучилищното и учебното наказване планува, пренасяне в независима форма на образование, или пренасяне в друго учебно заведение. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР