Моля да се измени мярката ми за неотклонение. Да не

...
Моля да се измени мярката ми за неотклонение. Да не
Коментари Харесай

Наглост! Какво поиска садистът от Стара Загора

„ Моля да се промени мярката ми за неотклонение. Да не съм арестуван, тъй като няма да преча на следствието по делото.

Не съм отговорен, желая да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и, по тази причина желая да ми се смени мярката ”. Това е обяснил обвиненият за жестоката експанзия към 18-годишно момиче Георги Георгиев пред съда преди месец.
-->
Междувременно стана ясно, че днес Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в Районен съд-Стара Загора за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г.Г., на 26 година

Той е притеглен като обвинен за това, че в интервала от 24.06.2023 година до 25.06.2023 година, в гр. Стара Загора, в изискванията на продължавано закононарушение, се заканил с ликвидиране на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.  

На два пъти той изпратил текстови известия за закана с ликвидиране посредством интернет приложение. Престъплението е квалифицирано по член 144, ал.3, вр.ал. 1 вр. член 26 от Наказателен кодекс.

По делото се правят дейни дейности по следствието - разпитани са очевидци и са събрани писмени доказателства, назначени са експертизи.  Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка " възбрана на лицето да напуща територията на България ".

Самото действие се отличава с извънредно висока степен на социална заплаха. Доказателствата по делото сочат и че обвиненият е с трайно построени незаконни привички.

Престъпното действие от своя страна се характеризира с изключителна висока степен на социална заплаха, досежно упоритостта и изключителната смелост при осъществяването му, поради спецификата, механизма и метода му на осъществяване, съществуването на данни, че директно след осъществяване на закононарушението, предмет на актуалното наказателно произвеждане /на идващия ден/, Г.Г. е пристъпил към действително осъществяване на отправените към потърпевшата закани, като на 26.06.2023 година ѝ е нанесъл голям брой порезни рани по цялото тяло с макетен нож.

Налице са и данни, че при този случай на потърпевшата са били породени по изключително непосилен метод и с особена свирепост голям брой травматични увреждания.

След осъщественото посягане против потърпевшата тя е била настанена в  отделение по Неврохирургия към УМБАЛ – „ Проф. доктор Ст. Киркович “ - Стара Загора, защото на процесната дата и място при нанесения й побой от страна на обвинения тя е получила и разтърсване на мозъка, което съгласно свидетелските показания е било съпроводено с цялостна загуба на съзнанието, като преди този момент на потърпевшата й е била оказана и животоспасяваща незабавна здравна намеса с оглед прекъсване на изобилното им кървене.

Повдигнатото обвиняване във връзка с обвинения е за закононарушение, за което се планува наказание лишаване от независимост за период от една до шест години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР