„Моля да не четете отговора, който ще ви дам като

...
„Моля да не четете отговора, който ще ви дам като
Коментари Харесай

Дончев за мажоритарната система и отстраняването на Гешев: Да предложат и ще видим

„ Моля да не четете отговора, който ще ви дам като бягство от отговор. Аз хипотетични оферти и въпроси няма да разясня “. Така отговори вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев след два въпроса на „ Флагман “ на днешната конференция в централата на партията.

Единият е обвързван с въвеждането на мажоритарна система в два тура на парламентарни избори. Репортерът на „ Флагман “ напомни, че това е било тематика на референдума от 2016 година и е фикс-идея на Слави Трифонов. А ГЕРБ и партията на Трифонов „ ИТН “ ще имат 126 депутати в новия парламент и ще могат да го прокарат.

От партията на Бойко Борисов към този момент са предложили въвеждането на мажоритарна система. Затова попитахме биха ли подкрепили в този момент такова предложение.

Вторият ни въпрос бе по отношение на желанието на протестните партии за промяна на основния прокурор Иван Гешев посредством възможна чрезвичайна процедура, което бе искане и на демонстрациите предходната година. Попитахме ГЕРБ подготвени ли са да оказват помощ в това отношение, защото с тях би имало конституционно болшинство.

След двата въпроса Томислав Дончев изясни, че отговорът му не следва да се пояснява като бягство от тези тематики. След което добави: „ Когато всяко от тези неща в Народното събрание бъде завършено по надлежния ред като предложение, тогава ще го разясняваме. И няма тематика, по която не могат да се водят диалози, договаряния и така нататък Нека да забележим дали всяко от тези неща, които коментирате, по какъв метод, с какви елементи ще бъде импортирано в българския парламент. Както демонстрира практиката, за жалост – предизборните поръчки са едно, парламентарната процедура от време на време е нещо друго. Подчертавам – за жалост. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР