Moller-Maersk предупреди в петък за по-голям от очаквания спад в

...
Moller-Maersk предупреди в петък за по-голям от очаквания спад в
Коментари Харесай

Maersk предупреждава за по-голямо забавяне на контейнерната търговия

Moller-Maersk предизвести в петък за по-голям от упования спад в световното търсене на корабни контейнери през тази година. Причината, съгласно датската група, е по-слабият стопански напредък и клиентите, чиито ресурси към момента не понижават.

Компанията, един от най-големите спедитори на контейнери в света с пазарен дял от към 17%, съобщи, че чака размерите да намалеят с до 4%. Преди това предвиждаше спад от не повече от 2.5%.

Maersk транспортира артикули за търговци на дребно и потребителски компании като Walmart, Nike и Unilever и се преглежда като барометър за световното икономическо и корпоративно здраве.

Изпълнителният шеф Винсент Клерк сподели, че не вижда признаци намаляването на запасите, което лимитира международната комерсиална интензивност.

Очаквахме клиентите да понижат запасите към средата на годината, само че към този момент не виждаме признаци това да се случва. Може да се случи при започване на идната година “, сподели Клерк на брифинг за медиите.

„ Следователно, нарастването на размерите, което чакахме през втората половина на годината, не се случи “, сподели той.

Той предвижда, че намаляването на запасите ще отнеме повече време в Съединени американски щати, в сравнение с в други райони.

Maersk регистрира рекордни облаги предходната година заради високите цени за навло в резултат на мощното потребителско търсене и обвързваните с пандемията тапи в пристанищата. Но цените за товари се сринаха тази година на фона на световното икономическо закъснение.

За да се влошат още повече нещата за промишлеността, стотици нови контейнеровози, поръчани по време на пандемията, започнаха да излиза на пазара тази година.

Повечето от поръчките към момента са в корабостроителниците, тъй че ни чака дълго пътешестване “, сподели Клерк.

Индустрията е дисциплинирана при боравенето с новия потенциал, което до момента е предотвратило по-голямо намаление на цените за товари, сподели той.

Дали това ще продължи, единствено времето ще покаже “, сподели той. „ Ще би трябвало да се приспособяваме към новата пазарна обстановка през идващите 18 месеца. “

Компанията сподели, че броят на контейнерите, които е натоварила на кораби сред април и юни, е намалял с 6% по отношение на година по-рано, а междинните цени за навло са на половина.

В петък Maersk регистрира по-малък от упования спад в облагите за второто тримесечие и сви прогнозата си за облагата за годината.

Печалбата преди лихви, налози, амортизация и обезценка (EBITDA) падна до 2.91 милиарда $ през тримесечието от 10.3 милиарда $ година по-рано, надминавайки упованията на анализаторите за 2.41 милиарда $ в изследване на Refinitiv. Приходите са паднали с 40% до 13 милиарда $.

Сега Maersk чака съществена EBITDA сред 9.5 и 11 милиарда $ против предходни прогнози сред 8 и 11 милиарда $.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР