Молебен за Божия закрила от пожари направиха в МомчиловциКамбаните бият,

...
Молебен за Божия закрила от пожари направиха в МомчиловциКамбаните бият,
Коментари Харесай

Молебен за Божия закрила от пожари направиха в Момчиловци

Молебен за Божия протекция от пожари направиха в Момчиловци
Камбаните бият, когато има пожар в Момчиловци - с цел да могат хората да се стекат и оказват помощ. Те гасят огъня с голи ръце, до момента в който не пристигна пожарната от Смолян, а за това са и нужни от 25 до 40 минути. В последните четири години четири пъти камбаните биха, а след бедствието събираха пари, с цел да оказват помощ на потърпевшите, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

От няколко дни родопското село към този момент има противопожарен автомобил- остарял ЗИЛ, възложен от Министерство на вътрешните работи, ремонтиран от доброволци. Той ще бъде и обслужван от доброволци. Автомобилът бе осветлен, а в църквата на известното чак в Китай село се събраха 600 души за молебен за Божия протекция от пожари и бедствия. Архимандрит Висарион и свешеници от смолянската духовна околия осветиха в църквата " Св. св. Константин и Елена" и курбан за здраве.
 Четири пъти в Момчиловци имаше пожар Четири пъти в Момчиловци имаше пожар / БГНЕС
Момчиловци са известни със сплотеността си - когато огънят унищожи покривите на четирите къщи и изпепели покъщнината, те се притекоха на помощ, събраха в първата дарителска акция към 24 000 лева, за втората- 30 000, а за потърпевшите от последния пожар през ноември- 28 000 лева Парите се събират с дарения, благотворителни концерти, базари. За противопожарен автомобил кметството упорства от две години, в този момент селото ще е по- умерено, тъй като времето за реакция мощно се редуцира. Осигурен е и водоем за колата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР