Молдова заяви, че е направила своя избор да бъде част

...
Молдова заяви, че е направила своя избор да бъде част
Коментари Харесай

Напрежение. Молдова отвърна на Лавров

Молдова съобщи, че е направила своя избор " да бъде част от един свободен свят ", като по този начин отхвърли намеците на съветския външен министър Сергей Лавров, че Западът се пробва да трансформира дребната страна във зложелател на Москва, съобщи Ройтерс.

-->
В изявление за съветската национална телевизия Лавров сподели, че Молдова е една от някогашните руски републики, които Западът се пробва да настрои против Русия.

" Категорично отхвърляме изказванието на съветския външен министър, което няма нищо общо с действителността и което е част от към този момент познатата реторика на закани на съветската дипломация ", се споделя в изказване на молдовското външно министерство.

Европейският съюз даде на Молдова и Украйна през юни предходната година статут на кандидатки за европейско участие, напомня организацията.

" Бихме желали да напомним на Русия, че пътят, който Молдова е поела, е този на участие в Европейски Съюз. Молдова има ясна визия за бъдещето си като част от един свободен свят ", се споделя още в изказването на министерството.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР