Можете да се ободрите сутрин не само с кафе или

...
Можете да се ободрите сутрин не само с кафе или
Коментари Харесай

Kафе в шоколад

Можете да се ободрите заран освен с кафе или мощен чай. Има и още едно средство за това - кафените зърна вътре в шоколад. Те могат да бъдат потребна опция за сърцето и нервната система , съобщи невропсихологът Ирина Хвингия пред Спутник.

Кафените зърна в шоколада дават същия освежителен резултат като чаша кафе, само че с по-малко неприятни последствия. По-специално, те не могат да причинят мозъчно напрежение, до което да вземем за пример може да докара огромна доза кофеин, споделя Ирина Хвигия.

" Кафето дава интензивност на централната нервна система, само че несъразмерната му консумация дава противоположна реакция. От това се нарушава вниманието и се усилва раздразнителността. От пресилване мозъкът стартира да действа погрешно. Шоколадът не разрешава това пресилване да възникне заради витамините от групата В. Той има успокоителен резултат и основава баланс ", сподели невропсихологът.

Кафените зърна в шоколада носят също доста по-малко щета на човешкото сърце, в сравнение с нормалната доза кафе.
 iStock/Getty Images
" Кафето и кофеинът имат неприятен резултат върху сърдечно-съдовата система. Шоколадът - назад. Той намалява холестерола и има добър резултат върху сърцето. Кафето и шоколадът се допълват взаимно. Те понижават нездравословното влияние едно на друго ", споделя Ирина Хвигия.

Трябва да се разбере обаче, че нито кафето, нито кафените зърна в шоколада са панацея. Ирина Хвингия припомня, че сходно " допинг " те могат да решат краткотрайни проблеми, само че няма да оказват помощ в битката с хроничната липса на сън и умората.

" Пет зърна кафе в шоколад са повече от задоволителни, с цел да задействат леко нервната система и да поддържат успеваемостта за известно време. Важно е да разберете, че даже и да ги консумирате в тонове, резултатът отново ще бъде временен. Ако човек страда от хронично недоспиване и спи по по-малко от три час дневно, тогава никакви зърна в шоколад няма да го приведат в ред. Трябва да се вкара верен дневен режим, а не да се усили броя на кафените зърна ", твърди невропсихологът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР