Може ли ГЕРБ да влезе в коалиция с БСП след

...
Може ли ГЕРБ да влезе в коалиция с БСП след
Коментари Харесай

Дариткова отвори вратата за коалиция с БСП

Може ли ГЕРБ да влезе в коалиция с Българска социалистическа партия след парламентарните избори? Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова за първи път не сподели изрично НЕ, а остави вратата отворена. " Ние нямаме врагове, наш зложелател е ковид.... Винаги сме държали на това да се запазят опциите за реализиране на консенсус, да не се горят всички мостове, даже и с политическите ни съперници, тъй като в моменти на рецесия България има потребност тъкмо от това ", шефката на ръководещите в Народното събрание.

Тя направи това изявление два дни, откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи в Симитли, че „ непримиримите врагове ” би трябвало да работят дружно в идващите 2-3 години, с цел да изведат страната от рецесията. То не назова враговете на ГЕРБ, само че до момента постоянно е показват като главен конкурент социалистите.  

Темата дали Бойко Борисов ще бъде претендент на ГЕРБ за президент не се разисква в партията, изрично съобщи Даниела Дариткова и посочи, че сега напъните на ГЕРБ са ориентирани към парламентарните избори.

" Трябва да се търсят мотивите за разговор и за взаимна работа. Упреците да бъдат отправяни правилно и независимо, с цел да имат тежест институциите и да бъде демокрацията мощна ", разяснява тя продължаващата борба сред президента и премиера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР