Може ли да има пролетна сепресия? Оказва се, че -

...
Може ли да има пролетна сепресия? Оказва се, че -
Коментари Харесай

Пролетна депресия? Ето изход

Може ли да има пролетна сепресия? Оказва се, че - да. Въпреки идващото хубаво време и повече слънце.

Все повече хора страдат от пролетна меланхолия, която се дължи на умората и напрежението, насъбрани през зимните месеци. Липсата на витамини и слънчева светлина развива отмалялост, която предизвика депресивни мисли.

Основните признаци на пролетна меланхолия включват: чести промени в настроението, неприятно настроение;чувство на тревожност;мързел, непрекъснато отсрочване на дилемите, понижена производителност;главоболие;слабост;лош сън.

Ето някои практики, които ще ви оказват помощ.

1. Общувайте с оптимистично настроени хора

Общуването с тях ще увеличи силата ви, ще ви накара да се почувствате по-добре и да преосмислите живота си.

2. Движете се повече

Движението е здраве. През обедната отмора не стойте в офиса. Излезте на открито и подишайте чист въздух. Енергията на пролетта и яркото слънце ще ви накарат да се почувствате по-добре. През уикендите си подарете разходка в планината.

3. Спете задоволително

Лягайте си рано и спете задоволително. Да, по този начин ще имате по-малко време за вечерен отдих в компанията на обичаните хора. Но доста скоро ще усетите какъв брой по-лесен е станал животът ви. Ще се почувствате доста по-добре. Главоболието и безпричинната отмалялост ще изчезнат.

4. Променете обкръжението си и променете себе си

Освежете дрешника си, променете цялостния си жанр. Поглезете се с пътешестване до някое забавно място или пътешестване до различен град, страна.

5. Спортувайте

Започнете да бягате или да посещавате постоянно фитнес. Но никога не се преуморявайте.

Не забравяйте, че всички горепосочени препоръки са ефикасни, единствено когато се ползват сложно. Самодисциплината и търпението са ключът за справяне с депресията, написа  actualno.com.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР