Може и на някой да прозвучи иронично с оглед последните

...
Може и на някой да прозвучи иронично с оглед последните
Коментари Харесай

Kaspersky Lab представи изборна платформа на основата на блокчейн

Може и на някой да прозвучи иронично с оглед последните събития, разиграващи се сред Кремъл и Вашингтон, само че тази седмица съветската компания Kaspersky Lab показа своя финален огромен артикул: Polys, изборна платформа, основаваща се на блокчейн технологията. Цел на Polys е провеждането на електронно гласоподаване по предпазен и сигурен метод.

Днес медиите главно подчертават на биткойна и йо-йо флуктациите на цената му, само че голям брой компании и банкови институции обръщат внимание на технологията зад биткойн революцията – блокчейнът. Описвана постоянно като дистрибутирана счетоводна книга, блокчейнът дава опцията за транспарантни транзакции, предпазени от силата на математиката (криптографията), чиито записи не могат да бъдат променяни, един път вписани в нея. Голямото преимущество на обществените блокчейни е неналичието на централизиран посредник при реализиране на транзакциите. Именно прозрачността на реализираните транзакции и зависимостта от верификация на всеки блок от предходния и потребността от консенсус, всичко това реализирано по криптографски предпазен метод прави блокчейна прелъстителен за организации от хетерогенен темперамент – от стартъпи от FinTech спектъра, компании по сигурност, IoT, та дори екологични организации, за транспорт на енергодоставки, търговски компании, искащи по-добра видимост и следене на доставките по цялата продуктова верига и други

Именно, като транзакции ще бъдат вписвани гласуванията в Polys и блокчейнът ще е забележим за всички участници в гласуването. Всеки блок ще съставлява цифрова репрезентация от сбора на гласа, самоличността на гласуващия, метаданни, като устройството, от които е гласувано, местонахождение и други – неповторима сума, която не може да бъде подправена или изтрита от блокчейна. Всяка една такава транзакция ще е в допълнение предпазена с криптоключ, с който гласуващия ще може да свери данните, сравнявайки го с частния си ключ. Polys е пробен артикул на Kaspersky Lab Business Incubator и цели създаването на артикули за промишлености, в които сигурността и сигурността играят централно значение.

Kaspersky Lab основава Polysс помощта на Etherium, блокчейн протокол, построен за обезпечаването на сключването на смарт контракти, покупко-продажби, които биват приключвани при осъществяването на заложени авансово критерии. „ Блокчейнът бива все по-често интегриран в необятен набор от промишлености и ние сме уверени, че децентрализирането на процедурата по гласоподаване ще обезпечи един почтен развой и ще сътвори високо равнище на доверие в системата “, споделя Юта Щайнер, един от хората, работещи по плана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР