Може да замести напълно хартиените плакатиЦветният E Ink дисплей с

...
Може да замести напълно хартиените плакатиЦветният E Ink дисплей с
Коментари Харесай

Първи в света - цветен E Ink дисплей в А2 формат

Може да замести изцяло хартиените плакати

Цветният E Ink екран с формат А2 е съвсем като книжен плакат 
(снимка: Sharp)

Дисплеите с цветно електронно мастило (E Ink) последователно намират своето място в разнообразни сюжети на потребление, където техните ергономични характерности и изгодност са значително преимущество. Сега японската компания Sharp бележи напредък в E Ink разработките с неповторим дисплей-плакат.

За ревюто Sharp Tech-Day, което ще се организира в Токио от 10 до 12 ноември, компанията приготвя първия в света A2 екран (28-инчов) с панел E Ink Spectra 6. Това са нови цветни екрани от E Ink, които употребяват по този начин нареченото “електронно мастило ” и са способни да демонстрират още повече цветове с впечатляващи равнища на контрастност за тази категория артикули.

През април тази година E Ink показа екрани Spectra 6, които могат да се похвалят с контрастно съответствие 30:1, или три пъти по-високо от другите цветни E Ink екрани. Това значи, че цветовата гама на новите екрани ще бъде по-голяма, а също по този начин цветовете няма да са толкоз бледи, както на предходните генерации E Ink екрани.
още по темата
В допълнение, E Ink и неговите сътрудници ще показват Spectra 6 екрани за електронни четци. Между другото, на ревюто Sharp Tech-Day ще бъде показан и нов 8-инчов пъстър екран за четци на електронни книги, само че към момента не е конкретизирано какъв.

Що се отнася до електронния екран E Ink Spectra 6, неговите размери ще бъдат 420×594 мм – това е електронна хартия (постер) формат А2 или 28,6 инча диагонално. Цялата електроника се побира в екрана. Благодарение на технологията Sharp IGZO, кабелите и електрониката са много тънки и заемат малко място.

Самият екран е лек и може да размени хартиени плакати без заздравен монтаж. По време на работа такива екрани не употребяват електрическа енергия, като резервират изображението, заредено на екрана, непроменено, условно за неопределен срок.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР