Може да се срещат различни комбинации между кръвното налягане и

...
Може да се срещат различни комбинации между кръвното налягане и
Коментари Харесай

Какво означава комбинацията високо кръвно с нисък пулс

Може да се срещат разнообразни комбинации сред кръвното налягане и пулса. В случая – високо кръвно и невисок пулс се срещат постоянно при хората.

Пулсът демонстрира честотата на сърдечните удари в минута. Нисък пулс е, в случай че имате под 60 удара в минута. Състоянието е известно под името брадикардия. Що се отнася до кръвното налягане, то е високо, в случай че е над 130/80, а 170/100 се смята за рисково и изисква взимане на ограничения. Ако се следи високо кръвно и невисок пулс, става дума за липса на кръвоснабдяване в мозъка и органите в тялото.
 5 метода да свалите кръвното си налягане по натурален път 5 метода да свалите кръвното си налягане по натурален път
Високото кръвно налягане е рисково положение, което за жалост, е постоянно срещано при извънредно огромен брой хора. Системно високото кр...

Това положение е рисково при възрастни хора. То обаче може да възникне и в случай че човек е изцяло здрав. По принцип, в случай че пулът е под 30 удара в минута, човек ще припадне и ще има потребност от изкуствено дишане.

При хората с високо кръвно налягане, понижаването на пулса може да бъде в резултат на внезапни промени в температурата на средата. Ако да вземем за пример излезете от топлия си дом на открито през зимата. Това положение може да се появи и при хора, страдащи от отмалялост и такива, които се натоварват физически постоянно. Все отново, в случай че разполагате с уред за кръвно и мерите налягането няколко пъти дневно, при което апаратът демонстрира високо кръвно и невисок пулс, повода за това може да е болест или положение.

Може да страдате от така наречен Рефлекс на Кушинг – това е вътречерепно нараснало налягане. За да се отърве от него, организмът праща сигнали към сърцето, които забавят сърдечната периодичност. Това е рисково положение. Ако налягането е прекомерно високо, мозъкът може да пострада и да има риск за живота ви. Това положение може да се отключи в резултат на инсулт, хипоксия, кръвоизлив в мозъка, израстък, разтърсване на мозъка, менингит.

Друга причина за положение може да бъде проблем със сърдечната проводимост. За това може да ви подскаже ниският пулс. Системата на сърцето може да се повреди при високо кръвно. Причина за това положение са пушенето, стареенето на сърцето или прекаляването с алкохола.
 10-те най-чести аргументи за поява на високо кръвно 10-те най-чести аргументи за поява на високо кръвно
Кръвното налягане при възрастен се смята за обикновено, в случай че равнището му в умерено положение не надвишава 140/90 мм Хг. Ниво на налягане от...

Ако пиете бета блокера, също може да страдате от невисок пулс и високо кръвно. Понякога медикаментите за контролиране на кръвното работят по този начин, че понижават пулса. Такива медикаменти се предписват при сърдечна непълнота, аритмия или хипертония.

Важно е да потърсите неотложно лекарска помощ, в случай че изпитвате болежка в сърдечната област, чувство за уязвимост, имате припадъци, зашеметяване, комплицирано дишане. Консултирайте се с вашия персонален доктор, с цел да направи нужните проучвания и да се даде изясненост на вашето положение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР