Може да се прави бюджет без никакъв дефицит. И не

...
Може да се прави бюджет без никакъв дефицит. И не
Коментари Харесай

Милен Велчев скастри бюджета. Ценни съвети

Може да се прави бюджет без никакъв недостиг. И освен може, само че и би трябвало. Това съобщи тази заран в ефира на Българска национална телевизия някогашният финансов министър Милен Велчев.

Това какъв е верният недостиг, дефинират макроикономически модели. Ние не сме в най-големия напредък, само че сме в напредък. Статистиката демонстрира, че и тази година стопанската система се чака да пораства, следващата година даже и с по-високи темпове, а когато стопанската система пораства, е редно страната, в случай че не пести, най-малко да не харчи повече пари, в сравнение с може да събере. А ние харчим поради липса на воля, добави още Велчев.
-->
Целта не е да тласнем хората в бедност, а да се образуват запаси за идните спадове на доходи и приходи. Но и не може за непоклатимост и излизане от бедността да разчитаме на живот на дълг.

Едва ли не е належащо да генерираме недостиг, с цел да влезем в еврозоната. Това не е правилно, а даже е тъкмо противоположното.

Спокойно и още по-успешно може да се влезе в еврозоната и с остатък, и с нулев недостиг. Давам си сметка, че седем месеца от годината, на процедура, ще са минали, когато се одобри бюджета. Каквото и да се прави, разноските към този момент са генерирани и е мъчно за пет месеца още да се компенсира към този момент формирания недостиг, съобщи Милен Велчев.

Проектът за бюджет от време на време съдържа основни запаси, които могат да разрешат рискови ограничения, които се взимат срещу волята на държавното управление и министерството на финансите. Сега подобен запас съвсем няма и мъчно би било да се работи с непредвидени разноски.

Дай Боже новото ръководство на Митниците и на Национална агенция за приходите да донесат положителни резултати по отношение на в началото предстоящите. Доброто управление, изключително съчетано с дълбоки промени в институциите, може да даде положителни резултати, сподели още Велчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР