Може да се изненадате, че някои от храните, които хапвате

...
Може да се изненадате, че някои от храните, които хапвате
Коментари Харесай

Суперхрани, които вероятно имате в кухнята си

Може да се изненадате, че някои от храните, които хапвате през целия си живот, са определни като суперхрани от диетолозите. Всички знаем, че авокадото, киноата, чиата и други са суперхрани, само че в този момент ще ви представим още няколко храни, които не сте предполагали, че са суперхрани.

Направете портокалите вашият съдружник против стареенето

Портокалите съдържат флавоноиди, вещество, което понижава риска от исхемичен инсулт при дамите. Те са цялостни с витамин С, антиоксидант, който оказва помощ за битка с увреждането на кожата, понижава бръчките и омекотява текстурата на кожата. Заедно с витамин С, те са богати на фибри, което усъвършенства функционалността на храносмилателната система и ви кара да се чувствате сити по-дълго.

Яжте банани, когато ви се яде нещо сладко

Бананите съдържат пектин, тип влакно, което спомага за намаление на кръвната Ви захар. Те също по този начин понижават риска от развиване на сърдечни болести, защото са огромен източник на калий. И най-после, те могат да ви оказват помощ да отслабнете заради наличието на фибри, които ще очистят тялото ви.

Кисело мляко за мозъка

Киселото мляко обезпечава калций, който е ключът към поддържането на здравите кости. То е богато на протеини, които са от значително значение за вашата мускулна конструкция и мозъчна функционалност. Също по този начин е добър източник на витамин D, който освен оказва помощ на калция да се усвоява по-добре, само че в последно време е потвърдено, че е един от най-мощните инхибитори на растежа на раковите кафези.

Зеле за храносмилателната система

Зелето е богато на неразтворими фибри, които контролират придвижванията на червата и разтворими фибри, които подхранват потребните бактерии в червата и понижават холестерола. Зелето също оказва помощ за регулирането на кръвообращението, защото обезпечава съвсем цялото ви на ден количество витамин К.

Яжте яйца, с цел да се грижите за очите си

Яйцата са добър източник на протеини, изключително в случай че не консумирате месо. Те също могат да трансфорат неприятния холестерол в добър. Те са цялостни с холин, вещество, което поддържа мозъчната конструкция и развиването на мозъка, което ги прави суперхрана. Те са от значително значение за бременните дами. Освен това, те обезпечават лутеин и зеаксантин, антиоксиданти, които резервират здравето на очите ви и предотвратяват дегенерацията на макулата и катаракта.

Овес за обезпечаване на целесъобразния дневен банкет на протеини

Овесът е добър източник на протеини, изключително за вегетарианци и вегани. Той съдържа огромно количество фибри, вещество, което освен ще очисти тялото ви, само че и ще ви помогне да предотвратите колоректален рак. Също по този начин може да понижи риска от сърдечни болести посредством понижаване на неприятния холестерол в кръвта.

Спанак за мощни мускули

Спанакът е доста добре прочут източник на желязо. Той също по този начин обезпечава триптофан, аминокиселина, която е от основно значение за хубавичко мозъчна и психическа конструкция, която оказва помощ за ограничение на депресията. Спанакът също по този начин съдържа магнезий, който е нужен за контролиране на метаболизма, поддържането на мускулите и положителното кръвно налягане. И най-после, само че не на последно място, той е цялостен с фибри.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР